Statistikapomm: Poola pole mitte kunagi Jaapanile väravat löönud. Mitte. Kunagi.

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Robert Lewandowski võis tulla MMile valiksarja resultatiivseima mängijana, kuid finaalturniiril on terve Poola koondise püssirohi niiske olnud. MM lõppeb neile alagrupiturniiriga, aga au üritatakse päästa Jaapani vastu, kel piisab viigist edasipääsu kindlustamiseks.

Keisuke Honda kerkis MMide ajaloo kõige kibedama jalaga jalgpalluriks – ta on nüüd üheksa mängu peale löönud kokku neli väravat.

Honda on ühtlasi ainus mängija, kes suutnud lüüa värava ja anda resultatiivse söödu 2010, 2014 ja 2018 MMidel.

Aastast 1966, mil MMidel statistikat peetakse, on üldse kuus meest löönud ja söötnud väravale kolmel erineval MMil – lisaks Hondale David Beckham, Asamoah Gyan, Gzegorz Lato, Rugi Völler ja Arjen Robben.

Jaapan lasi Senegalil endale lüüa värava 11. minutil, mis oli nende kõige kehvem algus MM-mängule.

Jaapan pole viimasest viiest MM-mängust Euroopa vastaste vastu löönud väravat suisa neljas. Viimati alistati 2010 3:1 Taani.

Jaapani jaoks piisab viigist alagrupist edenemiseks. Kaotuse korral hoiavad nad pöialt, et teises mängus oleks üks selge võitja – Senegali võit tagaks Jaapanile edasipääsu, Kolumbia võidu korral hakataks Senegaliga vaatama väravate vahet (praegu viigis), löödud väravaid (praegu viigis) või kollaseid-punaseid kaarte (praegu eelis Jaapanil).

Poolast sai esimene Euroopa koondis, kes tänavuselt MMilt välja lendas.

Poola pole suutnud alagrupist edeneda alates aastast 1986.

Viimati suutis Poola MMil oma värava puutumatuna hoida samuti 1986 1:0 võidumängus Portugaliga. Sellest ajast saati on 10 mänguga lubatud endale lüüa 23 väravat.

Kes võidab mängu? Leia tõenäosused siit!

Varasemalt on MMil mõne Aasia koondisega madistatud vaid korra – 2002 kaotati 0:2 Lõuna-Koreale.

Jaapan ja Poola on varasemalt kohtunud kahel korral ning mõlemad mängud võitsid jaapanlased. Poola pole veel väravatki löönud: 1996 kaotati 0:5, 2002 0:2.

Jaapan sel MMil:

Mängud: 1:2 Kolumbia, 2:2 Senegal

Väravalööjad: 1 – Keisuke Honda, Takashi Inui, Shinji Kagawa, Yuya Osaka

Kollased kaardid: 1 – Makoto Hasebe, Takashi Inui, Eiji Kawashimast

Poola sel MMil:

Mängud: 1:2 Senegal, 0:3 Kolumbia

Väravalööjad: 1 – Grzegorz Krychowiak

Kollased kaardid: 1 – Jan Bednarek, Jacek Goralski, Grzegorz Krychowiak

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles