Statistikapomm: kui Sadio Mane skoorib, siis Senegal ei kaota – täna tagaks see edasipääsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Juhtuvad Senegal ja Kolumbia täna viigi tegema, võivad mõlemad meeskonnad H-alagrupist edeneda. See eeldaks aga Poola võitu Jaapani üle ja seda ei saa kumbki meeskond, eriti kolme punkti peal kolumbialased, endale lubada. Oodata on kompromissitut võitlust kolmele punktile.

Sadio Mane on Senegali talisman ja mehe väravatel on kulla hind. Sane on löönud koondise särgis kokku 15 erinevas mängus 15 väravat ja Senegal pole neist ühtegi kaotanud – üheksa võitu, kuus viiki.

Moussa Wague oli oma väravat lüües 19 aastat ja 263 päeva noor – MMide ajaloo noorim Aafrika koondise esindajast väravalööja.

Salif Sane võitis Jaapani vastu 12 duellist 12 ehk 100 protsenti. Tegu pole ainsa selle MMi sajaprotsendilise esitusega, aga kellelgi teisel pole ette näidata selle juures nõnda palju duelle.

Senegal oli enne Jaapani mängu võitnud kolm ja kaotanud kolm MM-matši ehk nad olid üks vähestest koondistest, kes hoidnud võiduprotsendi vähemalt 50 peal. Esimene viik rikkus selle saldo ja selle taastamiseks on tarvis Kolumbia alistada.

Senegal loodab jätkata oma uhket seeriat – MM-debüüt aastal 2002 lõpetati veerandfinaalis ja nad on kõigest üks kolmest Aafrika koondisest, kes MMil nõnda kaugele jõudnud.

Peatreener Aliou Cisse oli 2002 turniiril Senegali kapten.

Kolumbia 3:0 võit kordas koondise MMide ajaloo suurimat võitu, aga mitte resultatiivseimat. 2014 alistati Kreeka 3:0 ja Jaapan 4:1.

James Rodriguez on Mehhiko viimasest 14 MM-väravast löönud ise kuus ja andnud resultatiivse söödu veel neljale. Viimase kahe MMil peale pole ükski teine jalgpallur löönud ega andnud sööte enamatele väravatele.

Söötude andmine on raskemgi oskus, kui nende realiseerimine – viimase 52 aasta jooksul on vaid neli meest saanud vähemalt kaks resultatiivset söötu kirja kahes mängus: Rodriguez, Pierre Littbarski, Bastian Schweinsteigar ja David Beckham.

Juan Cuadrado on löönud MMidel kaks väravat – 2014. aasta 24. juunil Jaapani vastu ja 2018. aasta 24. juunil Poola vastu.

Yerry Mina lõi oma esimese värava MMidel, kuid mees on kokku Kolumbia koondises skoorinud neljal korral – neist kolm on olnud pealöögid.

Radamel Falcaost sai esimene Kolumbia koondislane, kes on löönud rahvusmeeskonna särgis 30 väravat. Poolale löödu oli aga tema esimese värava MMidel.

Senegal ja Kolumbia on omavahel kohtunud korra – neli aastat tagasi mängisid kolumbialased end MMi eel soojaks ning mäng lõppes 2:2 viigiga.

Kes võidab mängu? Leia tõenäosused siit!

Senegal sel MMil:

Mängud: 1:2 Poola, 2:2 Jaapan

Väravalööjad: 1 – Thiago Cionek, Sadio Mane, Moussa Wague, Oma Värav

Kollased kaardid: 1 – Idrissa Gueye, Cheikh N’Doye, Mbaye Niang, Salif Sane

Kolumbia sel MMil:

Mängud: 1:2 Jaapan, 3:0 Poola

Väravalööjad: 1 – Juan Cuadrado, Radamel Falcao, Yerry Mina, Juan Quintero

Kollased kaardid: 1 – Wilmar Barrios, James Rodriguez

Punased kaardid: 1 – Carlos Sanchez

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles