Statistikapomm: Panamat kummitab Togo saatus, Tuneesiat 40 aastat õudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

MMi G-alagrupp ei ole üllatusi pakkunud – Inglismaa ja Belgia on võitnud kaks võitu ning Tuneesiale ja Panamale pole jäänud riismeidki. Nüüd minnakse viimases mängus omavahel vastamisi ja debütant Panama loodab, et nende esimene turniir ei lõppe suure nulliringiga. Lootust selleks lisab kahe Panama mängija mängukeeld.

Panama auvärav Inglismaa vastu (1:6) tegi Felipe Baloyst 37 aasta ja 120 päeva vanusena MMide ajaloo vanuselt neljanda väravalööja. Temast vanemana on nime statistikasse kirja saanud Cuauhtemoc Blanco (Mehhiko, 37 aastat 151 päeva), Gunnar Gren (Rootsi, 37 aastat 236 päeva) ja mõistagi legendaarne Roger Milla (Kamerun, 42 aastat ja 39 päeva).

Baloy läheb ühtlasi ajalukku, kui Panama esimene väravalööja MMide ajaloos.

Viimane võimalus see fakt ära mainida: Panama koondise hüüdnimi on Los Canaleros ehk Kanalimehed. Kel vähegi geograafiaalaseid teadmisi, saab vast aru, miks.

Tänavusel MMil oli kaks debütanti, Island ja Panama ning mõlema turniir lõppes alagrupiga. Island sai aga kätte 1:1 viigi Argentiinaga. Panamal on kirjas vaid kaks kaotust. Viimati lahkus mõni meeskond MM-debüüdilt kolme kaotustega aastal 2006, kui Togo kaotas 1:2 Lõuna-Koreale, 0:2 Šveitsile ja 0:2 Prantsusmaale. Samal turniiril jäi nullile ka Serbia ja Montenegro, aga on kaheldav, kas neid saab Jugoslaavia ajaloo tõttu päris debütandiks pidada.

Kas mõlemad meeskonnad löövad värava? Leia tõenäosused siit!

Tuneesia võitis 1978 oma esimese mängu MMil – Mehhiko pandi vaatamata kaotusseisu jäämisele paika 3:1. Järgnenud on rist ja viletsus, mis on tuntud ka kui neli viiki ja üheksa kaotust. Panama vastu loodetakse 40 aastat kestnud piin lõpetada – isegi, kui sellega võidetakse vaid veidi eneseuhkust.

Tuneesia ainus MM-kohtumine CONCACAFi meeskonna vastu ongi olnud toonane võit Mehhiko üle.

Tuneesia ei lase vastase väravatest end liigselt morjendada – pärast Belgia 2:0 juhtväravat kulus neil vaid 109 sekundit, et Dulan Bronni kaotusseisu vähendaks. Lõpptulemust see muidugi ei vääranud – Belgia sai ülikindla võidu.

Seitse sisse lastud väravat on juba enne viimast kohtumist Tuneesia  halvim tulemus MMidel.

Panama ja Tuneesia pole kunagi varasemalt jalgpalliväljakutel kohtunud.

Panama sel MMil:

Mängud: 0:3 Belgia, 1:6 Inglismaa

Väravalööjad: 1 – Felipe Baloy

Kollased kaardid: 2 – Armando Cooper (MÄNGUKEELD), Michael Murillo (MÄNGUKEELD), 1 – Edgar Barcenas, Eric Davis, Fidel Escobar, Anibal Godoy

Tuneesia sel MMil:

Mängud: 1:2 Inglismaa, 2:5 Belgia

Väravalööjad: 1 – Dylan Bronn, Wahbi Khazri, Ferjani Sassi

Kollased kaardid: 1 – Ferjani Sassi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles