Statistikapomm: kaotuseta Horvaatia kohtub hambutu Taaniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Kui kõrvale jätta Horvaatia suurim kuritegu sel turniiril – Islandi konkurentsist kukutamine – siis on nad mänginud neetult efektiivset jalgpalli ning edenesid D-alagrupist igati teenitult Argentiina ees esimesena kaheksandikfinaalidesse. Kõige kangemat pähklit ei pea horvaadid purema nüüdki – Taani on küll 16 parima seas, kuid nende senised mängud ei ole jätnud muljet, et nad võiksid olla sel turniiril võimelised millekski oivaliseks.

Horvaatia võitis esimest korda oma ajaloos MMil kolm järjestikkust mängu.

Kokku läbisid alagrupiturniiri kaotuseta kolm meeskonda, kuid sisse lastud väravate järgi saab nad kenasti paika panna – Belgial 2, Horvaatial 1 ja Uruguail ümmargune 0.

Milan Badelji värav Islandi vastu oli tema esimene raamidesse läinud pealelöök sel MMIl.

Horvaatia ei löö avapoolajal väravaid – nende 11 viimasest tabamusest MMil on 10 sündinud teisel poolajal – ainus avakolmveerandtunnil kirja saadud värav oli nigeerlase Oghenekaro Etebo omavärav.

Suisa kaheksa horvaati on kaardiohus – sealjuures tähed Mario Mandžukic ja Ivan Rakitic.

Taani pääses alagrupist edasi sisuliselt miinimumprogrammiga – üks võit ja kaks viiki. Kokku löödi kaks väravat, mis on kaheksandikfinaalidesse pääsenud koondiste kõige kasinam saak. Kolme väravaga jõudsid 16 parima sekka Argentiina, Mehhiko ja Prantsusmaa. Viimased sealjuures alagrupi võitjatena, sest viimases mängus tehti Taaniga 0:0 viik, mis täiesti teadlikult rahuldas mõlemaid meeskondi. Sisuliselt kõigutati 90 minutit palli ja mõlemad meeskonnad vilistati publiku poolt välja.

Kui mannetu oli Taani ja Prantsusmaa 0:0 viik? Taani tegi terve avapoolaja peale ühe pealelöögi, mis on nende halvim näitaja pärast 2002. aastat, mis samuti mängiti Prantsusmaaga. Toonagi oli tegu alagrupi viimase mänguga, aga mõlemal meeskonnal oli veel mille peale mängida. Taani võitis lõpuks 2:0 ja pääses edasi alagrupi võitjana, tiitlikaitsja Prantsusmaa jäi alagrupis viimaseks ja pidi kohvrid pakkima. See oli esimene, aga nüüd Saksamaa tõttu mitte enam viimane kord, kui tiitlikaitsja jaoks lõppeb alagrupiturniir viimase kohaga.

Üldse tegid kaks meeskonda mängu peale 16 löögiüritust. Taanlastel läks üks teele raamide suunas, kaks mööda ja kaks blokeeriti.

Yussuf Poulsen saab pärast kantud ühemängulist keeldu taas Taanit esindada, aga William Kvist on vigastusega rivist väljas.

Taani ja Horvaatia on varasemalt omavahel kohtunud viies mängus ja seis on kenasti balansis – üks viik ja kaks võitu mõlemale poolele. Ainus kord, kui meeskonnad on omavahel kohtunud finaalturniiri raames, oli 1996. aastal, kui EMi alagrupis kuulus 3:0 võit horvaatidele. Tiitlikaitsjana turniirile tulnud Taani väravat valvas toona Peter Schmeichel, Taani praeguse puuriluku Kasperi isa.

Kes võidab mängu? Leia tõenäosused siit!

Horvaatia sel MMil:

Mängud: 2:0 Nigeeria, 3:0 Argentiina, 2:1 Island

Väravalööjad: 2 – Luka Modric, 1 – Milan Badelj, Ivan Rakitic, Ivan Perišic, Ante Rebic, Oma Värav

Kollased Kaardid: 1 – Marcelo Brozovic, Verdan Corluka, Tin Jedvaj, Mario Mandžukic, Marko Pjaca, Ivan Rakitic, Ante Rebic, Šime Vrsaljko

Taani sel MMil:

Mängud: 1:0 Peruu, 1:1 Austraalia, 0:0 Prantsusmaa

Väravalööjad: 1 – Christian Eriksen, Yussuf Poulsen

Kollased kaardid: 2 – Yussuf Poulsen, 1 – Thomas Delaney, Mathias Jörgensen, Pione Sisto

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles