Statistikapomm: Kas Vene hing peab vastu ka Hispaania inkvisitsioonile?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

MMi võõrustajariik Venemaa tegi turniirile imekauni alguse ka kindlustas koha 16 parima seas endale juba kahe mänguga. Viimases alagrupimatšis lasti püksirihm lõdvaks ning Uruguai sai neid 3:0 tampida. Nüüd tuleb end taas võitlusvalmidusse seada, sest ees ootab lahing Hispaaniaga, kes pole sel turniiril küll veel oma tõelist hoogu leidnud, kuid nõnda staaridest pungil meeskonda ei tasu mitte kunagi alahinnata.

Venemaa 0:3 allajäämine Uruguaile on võõrustajariigi ränkuselt teine kaotus MMide ajaloos. Kolme väravaga on kaotanud veel 1958 Rootsi (2:5 Brasiiliale), 1970 Mehhiko (1:4 Itaaliale), 2010 LAV (0:3 Uruguaile) ning 2014 Brasiilia (0:3 Hollandile). Võõrustajate rekordkaotust ei unusta jalgpallimaailm niipea – neli aastat tagasi Saksamaa poolt Brasiiliale vormistatud 7:1 kolakas.

Viimased kolm MMi võõrustanud Euroopa meeskonda suutsid kõik alagrupi läbida puhaste paberitega – Itaalia 1990, Prantsusmaa 1998 ja Saksamaa 2006 võtsid kõik alagrupis kolm võitu. Venemaa koperdas viimasel tõkkel.

Igor Smolnikovist sai viimase 20 aasta jooksul esimene võõrustajariigi väljakumängija, kes platsilt minema saadetud. 1998 nägi prantslaste leeris punast Marcel Desailly.

Venemaa tegi mängus Uruguaiga kokku vaid kolm pealelööki, mis on nende MMide ajaloo halvim tulemus.

Hispaania koondis oli viimased kaheksa MMi alati oma viimase alagrupimängu võitnud. Neli aastat tagasi see neile muidugi eriti rõõmu ei toonud, kui vaatamata võidule tuli siiski kohvrid pakkida. Seega on nad kahtlemata õnnelikumad nüüd, kui seeria 2:2 viigiga küll katkes, kuid vähemalt edeneti kaheksandikfinaalidesse.

Viimati läbiti alagrupiturniir kaotuseta 2006. aastal. Toona võideti kõik kolm kohtumist.

Hispaania on kaotuseta püsinud 23 mängu – 2016 EMil jäädi 0:2 alla Itaaliale.

Esimesed viis pealelööki, mis sel turniiril Hispaania väravaraamidesse läksid, lõpetasid ka David de Gea selja taga.

Isco on Hispaania eest hirmsas hoos – viimases 15 mängus on ta löönud kokku 10 väravat ja andnud söödu kahele kolleegi tabamusele.

Iago Aspas on samas viimases kaheksas mängus olnud osaline kaheksas väravas – viis kolli, kolm söötu.

Hispaanial on probleeme kaitsemänguga – viimases kuues MM-matšis on endale lüüa lubatud kokku 12 väravat ehk kaks mängu peale. Eelmised 12 väravat löödi neile kokku 18 mänguga.

Kaheksa hispaanlast kuulusid kõigis kolmes alagrupimängus algrivistusse, aga peatreener Fernando Hierro, kes sai ametisse vaevalt kaks päeva enne avamängu, vihjas tänase kohtumise eel, et Venemaa vastu ootavad ees muudatused poolkaitses.

Hispaania ja Venemaa on viimase 20 aasta jooksul kohtunud kokku kuuel korral. Venelased pole veel kordagi võitnud – kaks viiki ja neli võitu Hispaaniale. Värskeim kogemus on koondistel teineteisest möödunud aastast, kui maavõistlus lõppes 3:3 viigiga.

Venelaste ainus võit Hispaania üle pärineb 1971. aasta 30. maist ehk Nõukogude liidu aegadest. NSVLi ja Hispaania neljast matšist võitis viimane kaks.

Kes võidab mängu? Leia tõenäosused siit!

Venemaa sel MMil:

Mängud: 5:0 Saudi Araabia, 3:1 Egiptus, 0:3 Uruguai

Väravalööjad: 3 – Deniss Tšerišev, 2 – Artjom Dzjuba, 1 – Juri Gasinski, Aleksandr Golovin, Oma Värav

Kollased kaardid: 2 – Igor Smolnikov, 1 – Aleksandr Golovin, Fjodor Smolov, Deniss Tšerišev

Punased kaardid: 1 – Igor Smolnikov (MÄNGUKEELD)

Hispaania sel MMil:

Mängud: 3:3 Portugal, 1:0 Iraan, 2:2 Maroko

Väravalööjad: 3 – Diego Costa, 1 – Iago Aspas, Nacho Fernandez, Isco

Kollased kaardid: 1 – Sergio Busquets

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles