Blogi ja galerii: kaotusseisust välja roninud Prantsusmaa peatas Argentina konarliku teekonna (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste esimene veerandfinalist on Prantsusmaa, kes alistas haaravas kohtumises 4:3 Argentina.

Prantsusmaa asus kohtumist juhtima juba 13. minutil, kui kolmveerand väljaku pikkust  palliga jooksnud Kylian Mbappe vastaste karistusalasse jõudes maha tõmmati. Kohtunik määras prantslaste kasuks penalti, mille Antoine Griezmann kindlalt väravaks lõi.

Argentina viigistas 41. minutil, kui värava lõi Angel Di Maria. Tegu oli MM-finaalturniiri kõige kaugemalt löödud väravaga (27,6 meetrit).

Vastu ootusi asus teisel poolajal mängu juhtima Argentina, kui Lionel Messi ebaõnnestunud löögile sai jala vahele Gabriel Mercado.

Prantsusmaa viigistas seisu äärekaitsja Benjamin Pavard' iluväravast. Järgnes Mbappe sõu. Nimelt lõi noormees nelja minuti jooksul Prantsusmaa 3:2 ja 4:2 juhtväravad. Kuigi vahetusest sekkunud Sergio Agüero lõi 93. minutil veel ühe värava, ei suutnud Argentina mängu viimase rünnakuga kohtumist enam lisaajale viia.

Prantsusmaa veerandfinaali vastane selgub täna kell 21 algavast Uruguay ja Portugali mängust.

Enne mängu:

Argentina koondise jaoks ei ole MM alanud nii, nagu nad seda kindlasti soovinud oleks. Esimeses kohtumises viigistati Islandiga, teises mängus kaotati Horvaatiale kindlalt 0:3. Alagrupi viimases mängus saadi aga Marcos Rojo 86. minuti väravast napp 2:1 võit Nigeeria üle, mis viis Argentina ikkagi alagrupist teisena edasi.

Nüüd kohtutakse kaheksandikfinaalis Prantsusmaaga, kes on sellel turniiril näidanud küllaltki kindlat mängu. Prantslased võitid 2:1 Austraaliat, 1:0 Peruud ja alagrupi viimases kohtumises viigistati Taaniga 0:0. Kuigi prantslastel on kohti, kust nende meeskond on haavatav, siis pigem on selle turniiri käigu põhjal arvestades just nemad tõenäolisemad edasipääsejad.

Argentina koondise jaoks on tänane mäng suur tõestamise koht, kuna väidetavalt olevat koondise peatreener Jorge Sampaoli juba peaaegu vallandatud, kuid edasipääs tagas peatreenerile siiski oma töökoha. Lisaks räägitakse, et pärast kahte ebaõnnestunud mängu on meeskonna juhtimise üle võtnud nende staarmängija Lionel Messi, kelle käest Sampoli isegi viimase alagrupimängu ajal nõu küsis.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles