Statistikapomm: Mehhiko pole mitte kunagi MMil Brasiilia vastu skoorinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Et Mehhiko ja Brasiilia jõuavad MMil alagrupist edasi on juba pikaaegne traditsioon – brasiillaste jaoks on see 13. turniir järjest seda suuta, mehhiklastele 7. Need on MMide kaks pikimat seeriat. Ühe meeskonna jaoks lõppeb turniir aga nüüd ja kohe!

Brasiilia viiest senisest väravast on kolm tulnud Philippe Coutninho jala läbi või abil – kaks on mees ise löönud, ühele söödu andnud.

Thiago Silvast sai 33 aasta ja 278 päeva vanusena Brasiilia eakuselt teine väravalööja MMide ajaloos. Rekord pärineb 20 aasta tagusest ajast, mil Bebeto skooris 3:2 võidumängus Taani vastu olles 34 aastat ja 137 päeva vana.

Silva on nüüd MMide peale kokku löönud kaks väravat – mõlemad Neymari antud nurgalöögist. Serbia vastu skoorimisele eelnes neli aastat varem Kolumbia väravavõrgu sahistamine.

Kui juba Neymarile jutt läks, siis viimase 18 Brasiilia särgis peetud mänguga on ta olnud osaline kokku 19 väravas – 10 lõi ta ise ning andis 9 resultatiivse söödu. Oma 88 koondisemängus on ta olnud osaline kokku 90 väravas – 56 lööki, 34 söötu.

Mängus Serbiaga puutus Neymar vastaste karistusalas palli kokku 16 korral, mis on Brasiilia koondise viimase poolsajandi parim tulemus. Varasemalt on sambamaalastest rünnakul nõnda aktiivne olnud veel vaid Jairzinho 1966. aasta mängus Portugaliga. Tolles mängus polnud Jairzinho aktiivsusest aga kasu, sest Brasiilia kaotas 1:3 ja langes turniirilt välja juba alagrupis. Tiitlikaitsja kukub välja juba alagrupis, tundub kuidagi tuttavana …

Marcelo vigastus, mis sundis teda Serbia vastu juba 10. minutil pingile tulema, oli Brasiilia vutiajaloo varasuselt teine vahetus. 1978 MMil patsutasid Mendonca ja Zico teineteise õlale juba 8. minutil.

Jesus Gallardost saab igavene vastus jalgpalli MMe puudutavates viktoriinides. Mehhiklane teenis Rootsi vastu kollase kaardi mängu 15. sekundil, mis on absoluutne rekord. Varasemalt on mängu esimesel minutil kollast kaarti näinud 1982 itaallane Giampiero Marini mängus Poolaga ja 1994 Sergei Gorlukovitš mängus Rootsiga. Olgu ära mainitud ka MMide kiireim punane kaart: Jose Batista mäng Uruguai eest ja Šotimaa vastu kestis 1986. aastal vaid 56 sekundit.

Edson Alvarez lõi mängus Rootsiga palli enda väravavõrku – tegu oli selle MMi juba seitsmenda omaväravaga, millega käesolev turniir kerkis kõigi aegade eksimusterohkeimaks. Nüüdseks on Oma Värav löönud MMil juba üheksa väravat ehk on selge favoriit kuldsele saapale.

Guillermo Ochoa on teinud MMidel kokku 27 tõrjet, millega ta jagab Mehhiko koondise rekordtulemust Oscar Pereziga. Teades, kuidas Brasiiliale rünnata meeldib, võib ennustada, et kaua ta seda tiitlit ei jaga.

Mäng Rootsiga oli Mehhikole 25. MMidel, kui enda võrgust on pall tulnud võtta vähemalt kahel korral. Mitte kordagi pole mehhiklased suutnud sellisest seisust võitjana väljuda – 23 kaotuse kõrvale on tehtud kaks viiki.

Mehhiklased võiksid olla suhteliselt värsked – nende mängijad läbisid alagrupiturniiri peale kokku 297,66 kilomeetrit, mis on suurem kilometraaž vaid Panamast. Brasiillased on võrdluseks läbinud väljakul 313,04 kilomeetrit.

Tegu ei ole küll Mehhiko koondise kohta käiva statistikaga, aga kuna nende edasipääsu kindlustasid Lõuna-Korea meeste vägiteod, siis olgu see ikkagi ära mainitud: korealaste võit Saksamaa üle oli esimene kord ajaloos, kui mõni Aasia koondis suutnud alistada valitseva maailmameistri. Mehhiklased tänasid korealasi sellega, et embasid lähimat asiaati ja Mexico Citys joodeti Lõuna-Korea suursaadikule suisa pudelist tekiilat.

Brasiilia ja Mehhiko vastasseisud on sama tavalised, kui moos pühapäevahommikusel pannkoogil. Varasemalt on kaks koondist omavahel kohtunud 40 korral ning Brasiilia on seniseid lahinguid domineerinud – nemad on võitnud 23 mängu Mehhiko 10 vastu. Seitse matši on lõppenud viigiliselt.

MMidel on meeskonnad omavahel olnud vastakuti neljal korral ning Mehhiko pole veel kordagi isegi väravat löönud. 1950 võitis Brasiilia 4:0, 1954 5:0, 1962 2:0 ning märk sellest, et poole sajandiga võivad jõujooned maailma jalgpallis veidigi muutuda, oli 2014 tehtud 0:0 viik.

Viimati kohtusid Brasiilia ja Mehhiko 2015. aastal maavõistluses ja seal said esimesed 2:0 võidu – kohtumise avavärava lõi selgi turniiril oivalises vormis olev Coutinho.

Kes võidab mängu? Leia tõenäosused siit!

Brasiilia sel MMil:

Mängud: 1:1 Šveits, 2:0 Kostariika, 2:0 Serbia

Väravad: 2 – Philippe Coutinho, 1 – Neymar, Paulinho, Thiago Silva

Kollased kaardid: 1 – Casemiro, Philippe Coutinho, Neymar

Mehhiko sel MMil:

Mängud: 1:0 Saksamaa, 2:1 Lõuna-Korea, 0:3 Rootsi

Väravalööjad:  1 – Javier Hernandez, Hirving Lozano, Carlos Vela

Kollased kaardid: 2 – Hector Moreno (MÄNGUKEELD), 1 – Jesus Gallardo, Hector Herrera, Miguel Layun,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles