Statistikapomm: MMi suurimad skoorijad kohtuvad vähim vigu teinud satsiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Paberil on Belgia ja Jaapani vastasseis juba otsustatud – Belgia on selgelt üle, võit tuleb kindlalt ja nad võivad mõelda juba veerandfinaalis mängimise peale. Jaapanlaste trumbiks on aga nende distsipliin, vankumatu töötahe ja vahetusest sekkuv iginoor imerelv Keisuke Honda.

Adnan Januzaj võiduvärav Inglismaa vastu oli ta esimene tabamus Belgia särgis ja seda üheksandas mängus. Sealjuures oli mehel väga lai valik, millist koondist esindama hakata, sest lisaks Belgiale oleks ta oma keerulise sugupuu ja Balkani riikide ajaloo tõttu võinud mängida ka Albaania, Horvaatia, Kosovo, Serbia või Türgi koondises.

Romelu Lukaku on Roberto Martinezi peatreeneriks oleku ajal löönud 20 mängu peale kokku 23 väravat. Sel MMil on ta neljast väravaraamidesse läinud pealelöögist lõpetanud võrgus neli ning ründetuus on koos Cristiano Ronaldoga ainus mängija, kes löönud turniiril värava parema jala, vasaku jala ja peaga.

Et mängus Inglismaaga ei olnud enam edasipääsu mängus, said mõlemad peatreenerid teha ohtralt vahetusi – algkoosseisude peale täpsemalt 17, mis on MMide rekord. Belgia on kokku selle turniiri peale mängitanud 21 mängijat, mis on suurem summa, kui kunagi varem nende MM-ajaloos. Ainsana pole võimalust saanud varuväravavahid Simon Mignolet (Liverpool) ja Koen Casteels (Wolfsburg).

Belgia üheksa väravat oli alagrupiturniiri parim tulemus. Ühtlasi oldi koos Uruguai ja Horvaatiaga ainsad kolm meeskonda, kes suutsid alagrupist välja tulla kadudeta ehk kolme võidu ja üheksa punktiga.

Belgia pole kaotanud viimased 22 mängu võttes 21 kuuga 17 võitu ja tehes viis viiki. Vaid Hispaania seeria on pikem – 23 mängu. Ühtlasi olid hispaanlased viimane meeskond, kes suutnud Belgia alistada.

Jaapanist sai esimene meeskond MMide ajaloos, kes edenenud alagrupist Fair Play reegliga ehk seetõttu, et nende mängijad teenisid vähem kaarte, kui vastased – praegusel juhul Senegal.

Ühtlasi tähendas jaapanlaste pääs kaheksandikfinaalistide sekka, et esimest korda pärast 16-meeskonnalise play-offi juurutamist aastal 1986 ei jõudnud sinna ükski Aafrika meeskond.

Jaapan on ühe värava kaugusel oma MMide rekordi kordamisest – vaid 2002 kodusel turniiril suutsid nad lüüa rohkem väravaid kui tänavu ehk kokku viis.

Legendaarne Keisuke Honda on sel turniiril mänginud vaid 38 minutit, kuid vaatamata sellele löönud ise ühe värava ja andud resultatiivse söödu teisele. Alates 2010. aastast on viimasest 10 Jaapani MM-tabamuses suisa seitsmes olnud mängus Honda käsi.

Karistuslöökidest skoorimisele Belgial lootma jääda ei tasu – Jaapan tegi alagrupiturniiri peale kokku 28 viga, mis on tänavuse turniiri madalaim näitaja.

Jaapan pole kunagi MMil veerandfinaali jõudnud.

Belgia ja Jaapan on varasemalt kohtunud viiel korral ja jäme ots on duellides napilt jaapanlaste käes – nemad on võitnud kaks mängu, belglased vaid ühe. Meeskondade ainus MM-matš toimus 2002. aasta alagrupiturniiri avavoorus ning see lõppes 2:2 viigiga, kusjuures kõik väravad löödi teisel poolajal 18 minuti sees. Mõlemad meeskonnad pääsesid toona grupist ka edasi.

Viimati kohtuti alles novembrikuus ja Belgia sai 1:0 võidu. Toona oli Jaapani peatreeneripingil aga sootuks teine mees.

Kes võidab mängu? Leia tõenäosused siit!

Belgia sel MMil:

Mängud: 3:0 Panama, 5:2 Tuneesia, 1:0 Jaapan

Väravalööjad: 4 – Romelu Lukaku, 2 – Eden Hazard, 1 – Michy Batshuayi, Adnan Januzaj, Dries Mertens

Kollased kaardid: 1 – Kevin De Bruyne, Leander Dendoncker, Thomas Meunier, Yoeri Tielemans, Jan Vertonghen

Jaapan sel MMil:

Mängud: 2:1 Kolumbia, 2:2 Senegal, 0:1 Poola

Väravalööjad: 1 – Keisuke Honda, Takashi Inui, Shinji Kagawa, Yuya Osaka

Kollased kaardid: 1 – Makoto Hasebe, Takashi Inui, Eiji Kawashimast, Tomoaki Makino

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles