Tänavune kiireim mees Powell jääb MMil 100 meetri jooksust kõrvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asafa Powell
Asafa Powell Foto: SCANPIX

Tänavusel hooajal 100 m jooksus kiireimat aega näidanud jamaikalane Asafa Powell ei saa vigastuse tõttu Daegus algavatel maailmameistrivõistlustel 100 m starti tulla.

28-aastast Powellit segab kubemevigastus, mille tõttu jäi ta eemale ka augusti alguses peetud Londoni Teemantliiga etapist, vahendab AFP.

«Ta jääb 100 m jooksust eemale, aga ta loodab kaasa teha 4 x 100 m teatejooksus,» sõnas Powelli agent Paul Doyle. «Teda segab endiselt kubemevigastus, mille ta sai juulikuus Budapesti võistlusel. Ta pole veel piisavalt terve, et MMil 100 m jooksus kaasa teha. Aga tal on nüüd üheksa päeva aega, et teatejooksuks valmistuda.»

Teatejooks on kavas MMi viimasel päeval ehk 4. septembris.

Meeste 100 m eeljooksud on Daegus kavas laupäeval ning finaal pühapäeval.

Meeste sprindi stardirivi on viimaste kuudega kõvasti kannatada saanud, lisaks Powellile oli juba varem teada, et vigastuse tõttu ei võistle Daegus kolmekordne maailmameister Tyson Gay. Seega pole stardis kumbagi maailmarekordimehe Usain Bolti põhirivaali.

Powell on tänavu 100 m läbinud ajaga 9,78, Gay’l on kirjas 9,79, Bolti tänavune parim aeg on aga 9,88.

Teatavasti ei saa Daegus võistelda ka dopinguga vahele jäänud Steve Mullings ja Mike Rodgers, kes on tänavu jooksnud vastavalt 9,80 ja 9,85.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles