Piiroja siirdus Hollandi kõrgliigasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja Fredrikstadi meeskonna särgis.
Raio Piiroja Fredrikstadi meeskonna särgis. Foto: www.fredrikstadfk.no

Täna sai ametliku kinnituse, et Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja hakkab mängima Hollandi kõrgliigaklubis Vitesse Arnhem. 

Eesti aja järgi kell 21.30 tuli ametlik kinnitus, et Piiroja on jõudnud kokkuleppele liitumaks Vitssega.

«Kui ma täna hommikul üles ärkasin, olid peas hoopis teised mõtted, kuni sain kell 16.45 kõne, et Piiroja üleminek võib toimuda,» kommenteeris Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak Postimehele. «Õnneks tegelesid asjaga inimesed, kes suutsid viie tunniga kõik ära vormistada.»

Pohlaku sõnul aeti Piiroja võimalikku siirdumist Vitessesse juba ligi aasta, kuid seni asjaolud ei klappinud. Vahepeal tekkis Piirojal isegi Norra-siseselt väga korralik variant, kuid ka see jooksis liiva.

«Tagantjärele võttes on hea, et Norra tehing ära jäi. Seekord rääkisid kaardid Piiroja kasuks,» sõnas Pohlak. «Piirojal on hädasti vaja uut hingamist, mille ta Vitesses loodetavasti saab.»

Piiroja sõlmis Vitessega lepingu 1 + 1 aastaks ning hakkab juba sellest sügisest mängima Vitesse eest, kus teda ootab ees väravavaht Marko Meerits.

Täna sõitis Piiroja koos koondisekaaslastega Sloveeniasse, et reedel kohtuda Euroopa meistrivõistluste valikmängus kohaliku rahvusesindusega.

Kui Tallinna lennujaamas sõnas Piiroja agent Tarmo Lehiste, et paar tundi on veel üleminekuakna lõpuni aega ja mõndagi võib juhtuda, siis koondise Sloveeniasse jõudes oli tehing lõpule viidud.

Ljubljana lennujaamas sai Piiroja rõõmustava telefonikõne ning seejärel võis ta juba koondisekaaslastelt võtta uue lepingu puhul õnnitlusi vastu.

«See on väga oluline samm minu karjääris. Holland on suur jalgpallimaa ja sealse kõrgliiga hea tase on kõigile teada, minu jaoks on tegemist uue väljakutsega,» ütles Piiroja. «Pallisin alates 2004. aastast Fredrikstadis – kasvasin klubi ja kohaliku eluga tihedalt kokku, olime klubiga nii tipus kui ka esiliigas, kindlasti pole sealt emotsionaalselt kerge lahkuda, aga tahan end veel proovile panna. Tuleb ka passi vaadata – olen 32-aastane ja võimaluse tekkides tuli sellest kinni haarata.»

Piiroja leping Fredrikstadiga oleks kestnud veel selle aasta lõpuni ehk tegemist oli Norra klubi jaoks ka viimase võimalusega eestlase müügist raha teenida, kuna talvel oleks olnud tal võimalus juba vabaagendina mõnda teise meeskonda siirduda.

Hollandi kõrgliigas hoiab Vitesse nelja vooru järel seitsme punktiga kuuendat kohta. Ragnar Klavani tööandja AZ Alkmaar on üheksa silmaga kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles