Hispaania siseasi lahendatakse Tallinnas: kes tõstab Superkarika pea kohale?

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti vutimaailm läks kihama, kui teatati, et Euroopa Superkarika finaal peetakse 2018. aastal Tallinnas, Lilleküla staadionil. Nüüd, kaks aastat hiljem, on mahutavuse suurendamise, põhjaliku ettevalmistuse ja sadade toimingute järel Eesti suureks mänguks valmis. Piletid on väljamüüdud, kuid järelturult võib veel mõne pääsme veel osta. Kohal on Hispaania klubide fännid, vutimaailma eliiti kuuluvad staarid ja kõik see on Tallinnas. Aga kes triumfeerib Lillekülas - kas Atletico Madrid või Real Madrid?

Nädal enne kohtumist on veel müügis 54 piletit. Järelturu pääsmeid vahendav veebileht Viagogo.com pakub odavaimat piletit 249 euro eest otsatribüünil, 12. reas ning piiratud nähtavusega. Hea nähtavusega istekoha saab veidi vähem kui 300 euro eest. Selle summa eest saab näha ajaloolist matši Eestimaa pinnal ning maailma absoluutsesse tippklassi kuuluvat jalgpalli.

Tiimide omavaheline rivaliteet ulatub Teise maailmasõja algusaega, kui diktaator Franco eelistas Atletico Madridi Realile. Atleticot seostati õhuväega ning see eelistus kestis 50-ndateni, kuni Real võitis järjestikku Euroopa karikaid, tõstes Madridi jalgpallimaailma superstaari staatusesse. Üks minister kiitis Reali nende saavutuste pärast ja nentis, et Real Madrid on parim visiitkaart, mis Hispaanial olnud. See väide ajas Atletico marru ning pani aluse suhtumisele, et Real on valitsuse lemmiklaps. Ja nii tänaseni.

Nüüd tuuakse see rivaliteet Tallinnasse. Aga kes seekord jääb peale? Kas Meistrite liiga absoluutne valitseja Real või südikas, sihikindel ja võitluslik Atletico? Viimased kaks kohtumist on jäänud viiki, enne seda kohtuti Meistrite liiga poolfinaalis, kui kahe mängu kokkuvõttes 4:2 võidu. Enam pole Cristiano Ronaldot, kes suudaks neid ülitähtsaid väravaid lüüa. Kas see on halvanud Reali ja kaalukauss võib kalduda Atletico kasuks?

Optibet näeb Reali kui kerge favoriidina, kelle normaalaja võidu korral saab raha 2,5-kordselt tagasi, Atletico üllatuse puhul 2,9-kordselt.

Foto: Optibet

Vaata lähemalt siit

Peab tõdema, et suure tõenäosusega me ei näe palju väravaid. Atletico kõva kaitse hoidis läinud hooajal Reali vaid ühe tabamuse peal, kuigi suurtes mängudes on löödud üle 2.5 värava. Äkki ka seekord? Oleks mälestusväärne, kui Eestis toimuval mängul lüüakse palju väravaid, mitte ei piirduta vaid ühe tabamusega.

Optibet

Copy
Tagasi üles