Suurele duole kuklasse hingav Atletico Madrid plaanib vaipa jalge alt ära tõmmata

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Sel nädalal nägi Eesti rahvas oma silmaga kõrgtasemelist jalgpalli. Hispaania pealinna siseasi lahendati ära pigem üllatusliku tulemusega, sest Meistrite liiga kolmekordne tiitlikaitsja Real Madrid alistus neile mitteomaselt lisaajal, loovutades Superkarika Atletico Madridile. Kõik märgid näitavad, et kuninglikus klubis seisavad ees keerukamad ajad, mis käivad käsikäes reformidega. Ja selle peale hõõrub Barcelona oma käsi kokku õige suure rõõmuga.

Viimastel hooaegadel on La Liga tiitlirallisse lisandunud kolmas, ebameeldivalt südikas ja sitke tiim. Real Madridi vihavaenlane, linnarivaal Atletico tahab alati oma sõna sekka öelda ja meeskond on näidanud, et erinevalt mõnest Inglismaa suurklubist, suudavad nad ka tiitleid võita, mitte ei survesta gigante. Läinud hooajal finišeeriti teisena, hooaeg varem kolmandana. 2013/14 hooaeg aga oldi Hispaania parimad.

La Ligast räägitakse kui kahest ülisuurest ja ühest suurest tiimist ning nemad omavahel jagavadki leivapalukest. Teistel pole tiitlijutte puudutavatel teemadel sõnaõigust, sest ressurssi või sisu pole lihtsalt piisavalt. Ja niimoodi ka sellel hooajal. Tiitel otsustakse kolme tiimi vahel, kuid üle pika aja võib öelda, et Barcelonale pakub konkurentsi pigem Atletico kui Real Madrid.

Suvel jäädi ilma Cristiano Ronaldost ja Zinedine Zidane'ist, uus peatreener Julen Lopetegui alles teeb Realist oma tiimi ning meeskonna sügavus on saanud oma hoobi, kui laenule liikus poolkaitsja Mateo Kovacic ning keskkaitsja Jesus Vallejo sai vigastada. Tuleb loota noortele hispaanlastele, kes läinud hooajal olidki vahetusmehe, ent nüüd on olude sunnil võtnud üle põhimeeste rolli.

Kui Real nõrgenes, siis sama ei saa öelda Barcelona kohta. Coutinho tegi tiimiga kaasa esimese täieliku ettevalmistusperioodi, Ousmane Dembele tuli suvel maailmameistriks ja prantslane tahab oma hinnasildi väärilisust tõestada. Keskkaitses on Gerard Pique ja Samuel Umtiti saanud vajaliku varumehe, kui Clement Lenglet tahab samuti oma minuteid kirja saada, andes põhipaarile võimaluse õigel hetkel puhata. Keskväljalt lahkus Paulinho, kuid toodi Arturo Vidal ning talendikas Arthur ja tiim hakkab Ernesto Valverde nägu minema. Jah, klubist lahkus legend Andres Iniesta, kuid Coutinho on valmis täielikult hispaanlase rolli üle võtma. MM-il tõestas Barcelona ajaloo kalleim ost, et ta suudab rünnakuid ehitada ja mängu dirigeerida, tekitades iniestalikult šansse, mis lõppesid ka resultatiivselt.

Atletico jaoks tehti suvega mitu tarka (nagu neil kombeks) ostu, kui äärerünnet tugevdati Monaco talendi Thomas Lemariga ning Sportinguga raksu läinud Gelson Martins liitus klubiga suisa tasuta. Ründesse toodi vahetusmeheks kogenud Nikola Kalinic ja keskvälja täiendati noore Villarreali kaitsva pooliku Rodriga. Kui, siis paremkaitse muutus nõrgemaks, sest Horvaatiaga MM-finaalis mänginud Sime Vrsaljko liitus Inter Milaniga ja asemel toodud Santiago Arias ei tundu olevat niivõrd tasemel mängumees.

Optibet näeb Barcelonas tõsist favoriiti, kelle tiitli korral saab raha 1,7-kordselt tagasi. Uue peatreeneri ja Ronaldota võistlustulle astuv Real on selgelt teine ning Atletico võit on pigem juhuslik kui loogiline - nende võidu korral raha 7,25-kordselt Optibeti kontole.

Foto: Optibet
Copy
Tagasi üles