10 fakti, millest sa ilmselt polnud kuulnud (üks fakt puudutab ka Karol Metsa!)

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Jätkame huvitavate faktide artikliseeriaga ning seekord on fookuses mitme koondise eest mänginud ungarlane, maailma pikima nimega vutiklubi ning kuidas võib halb ilma mõjuda karikamängule. Ka Eesti on selles faktiloetelus esindatud, kui Karol Metsal on au mängida Hollandi tiimi NAC Breda ridades.

  1. 1968. aasta EM-i poolfinaal Itaalia ja NSV Liidu vahel lõppes normaalajal 0:0 viigiga ning ka lisaajal ei löödud ühtki väravat. Kuna tollel ajal polnud penaltitest kuuldudki, siis otsustasti selgitada võitja, visates kulli ja kirja. Itaalia võitis mündiviske ning võitis ka finaalis kahe mängu kokkuvõttes Jugoslaaviat, tulles Euroopa meistriks.
  2. Blackburn Rovers on kahel korral suutnud ülikõvasti ämbrisse astuda: kunagi oli neile võimalus soetada Zinedine Zidane, ent nad otsustasid Tim Sherwoodi kasuks. Siis, palju hiljem, oli poolakas Robert Lewandowski liitumas kunagiste Premier League'i meistritega, ent tuhapilv lükkas poolaka lennu edasi. Lewandowski mõtles selle aja jooksul ümber ja liitus hoopis Dortmundiga. Edasine on ajalugu.
  3. Aberdeeni staadion kannab nime Pittodrie, mis keldi keeles tähendab väärtusetut kohta, asja või isikut.
  4. Ungari päritolu Laszlo Kubala on ainus, kes esindanud kolme FIFA poolt tunnustatud koondist. Ta on pallinud nii Tšehhoslovakkia, Ungari ja Hispaania koondiste ridades.
  5. Itaalia jalgpallur Giuseppe Bergomi mängis neljal MM-i põhiturniiril ilma, et saanuks valikturniiril kirja ühtki mänguminutit. 1982. aastal lisati ta koondisse viimasel minutil, 1986. aastal kvalifitseeruti turniirile kui tiitlikaitsjatena, 1990. aastal oldi võõrustajamaaks ning 1994. aastal lisati ta jällegi koondise nimekirja vahetult enne suurturniiri.
  6. Maailma pikim klubi nimi kuulub Hollandi meistriliiga ja Karol Mets koduklubi NAC Bredale. Täisnimeks on "Nooit opgeven altijd doorgan, Aangenaam door vermaak en nuttig door ontspanning, Combinatie Breda".
  7. 1980. aasta Copa del Rey finaal oli kõike muud kui tavapärane. Finaalis kohtusid Real Madrid ja ... nende duubelmeeskond! Esindustiim võttis 6:1 võidu.
  8. 1958. aasta oli Manchester Unitedi ning jalgpallimaailma jaoks kohutav, kui Müncheni lennukatastroof sai saatuslikuks kaheksale esindustiimi mängijale, muuhulgas ülitalendikale Duncan Edwardsile. Real Madridi president Santiago Bernabeu pakkus punasärkidele oma abi, aidates klubi uuesti üles ehitada. Ta pakkus isegi tollel ajal ühe parima jalgpalluri Alfredo di Stefano laenamist Unitedisse, ent Inglismaa jalgpalliliit keeldus üleminekust, kuna arvati, et United peaks eelistama ikkagi briti päritolu pallureid.
  9. Endine West Ham Unitedi mängija Alvin Martin lõi Newcastle'i vastu kübaratriki. See olnuks tavapärane saavutus, kuid ta lõi iga värava erineva puurivahi vastu.
  10. 1979. aastal ei plaaninud ilmataat Šotimaa karikamängu hellitada. Falkirki ja Invernessi vaheline matš peatati halva ilma tõttu lausa 29 korda.

Rohkem jalgpalliuudiseid loe Jalgpall24-st

Copy
Tagasi üles