Blogi ja galerii: raske mängu pidanud Kanepi marssis US Openil neljandasse ringi (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaia Kanepi (WTA 44.) jõudis USA lahtiste tennisemeistrivõistluste neljandasse ringi, alistades kolmandas ringis Rootsi tennisisti Rebecca Petersoni (WTA 61.), kes on Eesti juurtega. New Yorki kimbutasid päeva jooksul vihmahood ning avasetis juhtis Kanepi seisul 5:3 ja 40:40, kui mäng saju tõttu katkestati. Jätkati siiski juba mõne minuti pärast ning Kanepi kasutas ära oma kolmanda settpalli, võites avaseti 6:3. Teine sett, mida katkestas samuti põgus vihmapaus, oli ülimalt tasavägine, algas mitme järjestikuse servimurdega ja lõppes kiire lõppmänguga, kus Kanepi oli parem 7:3. Täpselt ühe minuti jagu alla kahe tunni kestnud mäng kuulus seega eestlannale 6:3, 7:6 (3).

Kanepi ei löönud ainsatki serviässa, kuid tegi ka vaid ühe topeltvea. Mängu alguses suurepärast servikindlust näidanud eestlanna esimese servi protsent püsis lõpuni väga kõrgel tasemel, olleks viimaks koguni 81%. Enda kohta pisut ebatavaliselt hästi tegutses Kanepi seekord ka võrgus, võites seal 16 punktist 11. Äralööke kogunes tal lõpuks 23 Petersoni 20 vastu, ent eriti avasetis oli jõuvahekord selles osas selgelt Kanepi kasuks. Lihtvigu tegi eestlanna 37 rootslanna 32 vastu.

Kaia Kanepi ja Rebecca Petersoni kohtumise statistika.
Kaia Kanepi ja Rebecca Petersoni kohtumise statistika. Foto: Ekraanitõmmis

Enne mängu:

Kanepi ja Petersoni kohtumine peetakse 17. väljaku kolmanda mänguna. Esimesena on seal kohaliku aja järgi kell 11 hommikul ehk Eesti aja järgi kell kuus õhtul kavas segapaarismäng, seejärel meeste üksimäng Nikoloz Basilashvili ja Guido Pella vahel ning siis ongi Kanepi ja Petersoni kord. 

Kanepi ja Peterson pole omavahel kordagi kohtunud, küll aga on Peterson mänginud noorteklassis korduvalt Eesti esireketi Anett Kontaveidiga. 

Kanepi võidud nii esimeses ringis Simona Halepi üle kui ka teises ringis maailma 168. reketi Jil Teichmanni üle olid veenvad ning kolmanda ringi kohtumisele läheb ta vastu soosikuna. Seal on tema vastane Rootsi tennisist Peterson, kes asub maailma edetabelis 61. real.

23-aastane Peterson sündis 1995. aastal Stockholmis, viis aastat pärast seda, kui tema eestlastest vanemad asusid Rootsi elama. Tennisisti isa Mart Peterson oli 1980. aastatel Eesti üks paremaid tennisiste ning tuli paarismängus ka Eesti meistriks.

Eestis käib Peterson tihedast võistluskarussellist hoolimata igal aastal, et külastada oma vanaema. Eestis elab ka tema üks hea sõbranna – Eesti esireket Anett Kontaveit. Peterson on korduvalt välja toonud, et naudib mängijatest rohkem koosolemist just Kontaveidiga, kellega ta on mitmel puhul ka tenniseväljakul vastamisi läinud.

«Ta on pärit Eestist, täpselt nagu minu perekondki. Me mõistame teineteist hästi ning tema ema on isegi minu isa vastu tennist mänginud. Oleme päris mitu korda ka tenniseväljakul kohtunud, kuid enamasti on tema võitnud,» ütles Peterson.

Käimasolev hooaeg on Petersonil olnud karjääri edukaim. Ta jõudis Prantsusmaa lahtistel ja Wimbledonis teise ning nüüd USA lahtistel kolmandasse ringi. Enne USA lahtiseid oli ta karjääri jooksul võitnud 579 000 dollarit auhinnaraha, millest 265 000 on tänavuse aasta teenistus.

Peterson alistas USA lahtiste avaringis venelanna Anastassia Pavljutšenkova (WTA 28.) 1:6, 6:4, 6:3 ja teises ringis ameeriklanna Vania Kingi (WTA 881) 7:5, 6:1. 

Eestlannade duelli võitjat ootab neljandas ringis ees kohtumine kas 36-aastase Serena või 38-aastase Venus Williamsiga, kes lähevad karjääris vastamisi 30. korda. Seni on kaalukauss olnud rohkem noorema õe Serena kasuks, kes on võitjana väljunud 17 matšist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles