Blogi: Kontaveit võttis Siniakovalt revanši ja jõudis Wuhanis poolfinaali (6)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: WU HONG / EPA

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel avaringis Katerina Siniakovale (WTA 47.) kaotanud Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.) võttis Wuhanis magusa revanši, kui alistas tšehhitari kaheksa parema hulgas 6:4, 6:4 ja jõudis poolfinaali.

Kontaveit alustas kohtumist hästi, kui murdis juba esimeses geimis Siniakova pallingu, ent tšehhitar murdis kuuendas geimis vastu. Sellele vastas Kontaveit kohe servimurdega ja enam ei loovutanud kumbki mängija avasetis oma servigeimi. Teises setis tegi Kontaveit otsustava murde 4:4 seisul ja hoidis viimases geimis oma pallingut.

Kontaveidi ainus serviäss sündis selles samas viimases geimis, Siniakova sai neid kogu mängu jooksul kirja kolm. Märkimisväärne vahe oli teise servi õnnestumise protsendil, mis eestlannal oli 57 ja tšehhitaril 33. Topeltvigu tegi Kontaveit ühe ja Siniakova kaks.

Nelja parema hulgas läheb Kontaveit vastamisi hiinlanna Qiang Wangiga (WTA 34.). Teise poolfinaalpaari moodustavad austraallanna Ashleigh Barty (WTA 17.) ja valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 20.).

Enne mängu:

22-aastased eakaaslased pidasid hiljuti tulise heitluse USA lahtiste meistrivõistluste avaringis, kus tšehhitar raskest seisust (otsustavas setis kaotusseis 4:5 ja 0:30) välja suutis tulla ja mängu võita. Kuid paari aasta eest Hiinas – toona küll Guangzhou linnas – oli kindlalt 6:1, 6:1 parem Kontaveit.

Aga milline näeb välja Kontaveidi ja Siniakova statistiliste näitajate võrdlus nii Wuhani turniiril kui terve hooaja ja ka karjääri lõikes? Loe siit!

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles