Millist nõu andis Ott Tänak enne Saaremaa rallit Georg Grossile?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Grossi uus võistlusmasin Saaremaa rallil.
Georg Grossi uus võistlusmasin Saaremaa rallil. Foto: Irina Mägi

Milliste sõnadega saatis Ott Tänak Georg Grossi vastostetud WRC-autoga Saaremaa ralli poole teele? «Püüa teele pihta saada, midagi sellist ta vist ütles,» ütles Gross vahetult enne ralli algust poodiumil.

Kõnealune Ford Fiesta WRC võistlusmasin on kokku osalenud üheksal MM-rallil – kaheksal korral mullu Mads Östbergi roolimise all, tänavu Rootsis roolis seda aga Henning Solberg. Summadest rallimaailmas üldiselt ei räägita, aga masina eelmine omanik Östberg soovis seda kevadel müüa 580 000 euro eest. Teadaolevalt on see ainus erakätes olev kõige värskema põlvkonna WRC-auto.

«Ma ei oska seda sajaprotsendiliselt öelda, aga tean seda samamoodi, et Östbergil ainus eraauto oli ja nüüd on see masin OT Racingul,» selgitab Gross, et kui vana WRC-auto kuulub talle, siis uus on meeskonna oma.

«Ott selle võimaluse mulle tekitas, et ma selle autoga siin sõita saan. Kas ma sellega ka järgmisel aastal sõidan või ei sõida – pärast seda rallit võtame asjad kokku ja vaatame, kuidas edasi liigume.»

Praegu on Gross igatahes uue autoga liikunud kenasti ning hoiab kaks katset enne Saaremaa ralli lõppu kindlat liidrikohta. Kuidas ralli lõppeb, vaata ja loe Postimehe otseülekande vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles