Postimees TV: Moskva kohus ei halastanud huligaanitsenud Venemaa jalgpalluritele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal huligaanitsenud kohalikud jalgpallurid Aleksandr Kokorin ja Pavel Mamajev kaebasid edasi kohtuotsuse, mis neid 8. detsembrini eeluurimisvanglas hoiab, kuid Moskva kohus ei halastanud – jalgpallurid jäävad vahi alla.

«Olime valmis, et asjad võivad nii minna ja me austame kohtu otsust, olgu see milline tahes. Oleme valmis sellega leppima või vastavalt seadusele edasi kaebama,» sõnas Mamajevi kaitsja Igor Bušmanov reedesel kohtuistungil.

Jalgpallurid väljusid 7. oktoobril kell seitse hommikul purjuspäi ööklubist. Mehed asusid parklas autosid peksma ning kui ühe auto roolis istunud mees neile märkuse tegi, löödi ta pikali ja peksti teda. Kanali Mash andmetel sai mees peapõrutuse ja ajutrauma.

Kokorin ja Mamajev ning nende kaaskond siirdusid aga edasi Nikitskaja tänaval asuvasse kohvikusse, kus tellisid kohvi. Mehed olid lärmakad ja agressiivsed ning personal ei suutnud neid vaigistada. Kohviku püsiklient palus neil vaiksemalt võtta, kuid Kokorin ja Mamajev ründasid teda tooliga ning asusid tedagi peksma.

«Poisid on tehtu eest vabandanud, aga ainult peksmisega seoses. Nad ei kavatse mitte mingil juhul tunnistada, et rikkusid avalikku korda tahtlikult ja huligaansetel eesmärkidel,» rääkis Kokorini kaitsja Tatjana Stukalova. 

Kokorin on Venemaa jalgpallikoondist esindanud 48 ja Mamajev 15 korda.

Moskva kohus võib jalgpallureid karistada kuni viieaastase vanglakaristusega.

Loe ka: joomapeolt tulnud Venemaa tippjalgpallurid peksid jõhkralt mitut inimest (videod):

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles