Valtteri Bottas saab endale rallirajal konkurendi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Salo.
Mika Salo. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Mercedese vormel 1 meeskonna sõitja Valtteri Bottas teatas paari nädala eest, et istub uuel aastal ralliauto rooli, kui osaleb Lapimaa rallil. Talle pakub seal teiste seas konkurentsi endine vormelipiloot Mika Salo.

Kui Bottas hakkab kaardilugeja Timo Rautiaineniga kihutama uuema generatsiooni Ford Fiestaga, siis Salo istub Peter Flytströmiga Šokda Fabia R5 masinasse, kirjutab Ralli SM.

«Olen alati tahtnud rallit sõita «korraliku» ralliautoga ja nüüd, kui mul on see võimalik, siis loomulikult võtan selle vastu. Mõistagi on Lapimaa ralli tase kõrge, aga ma ei pea sõitma võidule, vaid saan rallit nautida,» sõnas Salo.

Eelmisel kuul 52. sünnipäeva tähistanud Salo sõitis kuninglikus vormelisarjas aastatel 1994-2000 ja 2002. Karjääri kaks poodiumikohta saavutas soomlane aastal 1999, kui asendas Ferraris pool hooaega seitsmekordset maailmameistrit Michael Schumacherit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles