Aasta parim mäng? Kalev/Cramo andis Venemaa tippklubile vägeva lahingu, aga kaotas napilt (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo korvpallimeeskond sai Ühisliigas kuue võidu kõrvale hooaja kaheksanda kaotuse, tunnistades võõral väljakul Venemaa tippklubi Kaasani Unicsi 76:74 paremust.

Mängu seitse-null spurdiga alustanud Kalev/Cramo kaotas esimese poolaja kaheksa punktiga (36:44). Kolmandal veerandajal vähendasid külalised kaotusseisu ühe punkti peale (60:61). Kalev/Cramo tegi neljanda veerandaja alguses Branko Mirkovici ja Janari Jõesaare eestvedamisel viis-null spurdi ja asus kohtumist nelja punktiga (65:61) juhtima.

Kalev/Cramo andis eduseisu käest kaks minutit enne lõpusireeni, kui Jamar Smith tabas kaugviske. Unics tegi ebasportliku vea ja Chavaughn Lewise tabavad vabavisked viigistasid minut ja 29 sekundit enne mängu lõppu seisu (71:71), kuid punkt-punkti heitluse kallutas siiski Venemaa tippklubi enda kasuks. Lõppnumbrid 76:74 Kaasani Unicsile.

13 sekundit enne mängu lõppu vaatasid kohtunikud videokordusest kaheldava olukorra üle ja andsid palli Kaasani Unicsile. Mirkovic oli 73:76 kaotusseisus vabaviskejoonel, kus viskas esimese sisse ja teise meelega mööda. Martin Dorbek sai viimasel sekundil kaugviskejoone tagant viskele, kuid eestlase vise ei tabanud.

Üleplatsimeheks kerkis 21 punkti visanud Kaasani Unicsi viskekahur Smith. Ülejäänud Unicsi punktid jagunesid ühtlaselt. Kalev/Cramo resultatiivseimaks tõusis Lewis, kelle arvele kogunes 18 punkti. Janari Jõesaar lisas 13, Kristjan Kitsin 11, Mirkovic 9 ja Tony Wroten 7 silma.

Krasnodari Lokomotiv Kuban alistas võõral väljakul Kalev/Cramo lähirivaal Saratovi Avtodori 102:95 ja Nižni Novgorod sai samuti võõral väljakul 67:65 jagu Riia VEFist.

Kalev/Cramo langes play-off-kohalt välja, asudes nüüd kuue võidu ja kaheksa kaotusega üheksandal positsioonil. Liigatabel on aga tihe, sest eespool olevad Avtodor ja Nižni Novgorod on mõlemad teeninud kuus võitu ja seitse kaotust.

Enne mängu (eelvaade: Kalev/Cramo kodulehekülg):

Donaldas Kairyse hoolealused on pidamas tasavägist heitlust play-off’i koha nimel, paiknedes 6 võidu ja 7 kaotusega kaheksandal positsioonil. Hea märk on seegi, et viiendal kohal asuvast Astanast lahutab meid vaid üks võit, samal ajal kui üheteistkümnes meeskond Perm jääb Kalevist maha juba kolme võiduga.

Martin Müürsepa endine koduklubi Unics on alustanud hooaega seisusele vastavalt. Liigatabelis jagatakse koos Moskva oblasti Himkiga teist kohta, mõlemal on kirjas 10 võitu ja 2 kaotust. Kui esimene kaotus saadi just lähikonkurent Himkilt, siis detsembri keskpaigas jäädi üllatuslikult alla ka Permi Parmale. EuroCupi vahegrupiturniiril on Kaasan kogunud 2 võitu ja 1 kaotuse, paiknedes Andorra järel ning Peterburi Zeniidi ja Zagrebi Cedevita ees teisel kohal.

Liiga mullune poolfinalist Unics on ainus, kellega Kalev pole tänavu Ühisliigas veel mänginud. Küll aga on meile tuttav nende kreeklasest peatreener Dimitrios Priftis, kelle juhendamisel võitis Tatarimaa klubi eelmisel hooajal Kalevit kodus 26 ja võõrsil 8 punktiga.

Erinevalt enamikest Ühisliiga klubidest on Unics suutnud suurema osa mullustest põhimängijatest säilitada. Nii jätkavad klubis pallimist neli leegionäri – Melvin Ejim, Jamar Smith, Maurice Ndour ja Konstantinos Kaimakoglou – ning kohalikud liidrid Anton Ponkrašov ja Jegeveni Kolesnikov.

Unicsi nimekirjast leiab hetkel suisa kaheksa leegionäri, Ühisliiga mängule tohib üles anda aga teatavasti vaid kuus võõrmängijat. Kõige resultatiivsemalt on tänavu idaliigas uutest meestest esinenud ameeriklasest ääremängija Raymar Morgan, kes kogub suhteliselt väikese mänguaja kohta keskmiselt 8 punkti ja 5 lauapalli. Kogu võistkonna tulemuslikem on olnud tänavu aga teist hooaega liigas mängiv Jamar Smith, kes tabab suurepärase protsendiga (45) kaugviskeid ja kogub keskmiselt 13 punkti mängus.

Kalev ja Unics on Ühisliigas kohtunud 14 korral ning meie ainus võit pärineb viie aasta tagant, kui Alar Varraku juhendamisel alistati kuulus vastane 60:57. Laupäeval pole aga sedavõrd madalaskoorilist mängu oodata, sest mõlemad meeskonnad on visanud kõigis senistes kohtumistes vähemalt 73 punkti.

Tegu on Kalevi viimase VTB Ühisliiga mänguga jaanuaris. Veebruari esimeses pooles ootab meid ees aga suisa neli mängu: võõrsil on vastasteks Zielona Gora ja Saraatov ning kodus Riia ja Krasnojarsk.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles