Eesti jalgpallikoondis kohtub võõrsil Gibraltariga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise universaalne keskkaitsja Joonas Tamm (sinises) rahvuskoondise särgis.
Eesti jalgpallikoondise universaalne keskkaitsja Joonas Tamm (sinises) rahvuskoondise särgis. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Eesti jalgpalli rahvuskoondise peatreener Martin Reim avaldas Soccernet.ee-le, et märtsikuine valiksarjavaba mängupäev näeb ette kontrollmängu võõrsil Gibraltariga.

EM-valiksarja loos jättis Eestile maavõistlusmängude pidamiseks kaks vaba auku – ühe märtsis ja ühe novembris. «Põhja-Iirimaa on võõrsil ja siis Gibraltar võõrsil. See on juba paigas,» kinnitas Reim. «Kindlasti see on Põhja-Iiriga võrreldes hoopis teistsugune mäng, aga võibolla võimalus just neil, kes Põhja-Iiril seda lahingut ei pea, saada mänguaega ja harjutada oma palliga mängu,» lisas ta.

Gibraltar – Eesti mäng toimub 26. märtsil kohalikul Victoria staadionil. Eesti on Gibraltariga kohtunud neljal korral. Kolm mängu, sealhulgas mõlemad kohtumised möödunud valiksarjas (4:0 ja 6:0), suutis Eesti võita. 2014. aasta maikuus A. Le Coq Arenal peetud maavõistlus lõppes 1:1 viigiga. Võistkondade esimene omavaheline mõõduvõtt leidis samuti aset Victoria staadionil, kui 2014. aasta 5. märtsil alistas Eesti vastase 2:0.

Koondis alustas aastat edukalt Kataris, kui reedel alistati Soome 2:1 ning eile viigistati Islandiga 0:0. Meeskonna järgmine mäng toimub viis päeva enne maavõistlust Gibraltariga, kui tehakse algust EM-valiksarjaga.

Eesti koondise avamäng EM-valiksarjas toimub 21. märtsil, kui sõidetakse külla Põhja-Iirimaale. Veel kuuluvad meiega samasse viieliikmelisse alagruppi Saksamaa, Holland ja Valgevene.

Loe SIIT, mida rääkis Reim pärast eile Kataris Islandiga lõppenud väravateta viigimängu ning kuidas võttis ta kokku sealse laagri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles