The League’i peakorraldaja vastulause: Moisar võitis matši, aga mõistan, miks arvatakse teisiti

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Renno
Kevin Renno Foto: Erakogu

Eile Tondiraba jäähallis peetud võitlusspordiürituse The League peakorraldaja Kevin Renno sõnul olid turniiril õigust mõistnud kohtunikud sõltumatud.

Euroopa kickpoksi meister Edvin Erik Kibus kirjutas The League eilse võitlusõhtu kohta kriitilise kommentaari. Tema sõnul ei väärinud eestlane Mirkko Moisar kaheksa mehe turniiri võitu, sest jäi finaalis alla 21-aastasele leedukale Martynas Jasiūnasele.

Renno sõnul ta kibestunud kommentaaridele üldiselt aega ei raiska, kuid mõistab miks osadele pealtvaatajatele võis jääda mulje, et hoopis leedukas pidanuks matši võitma. «Tegelikult poleks see matš pidanud üldse lisaraundi minema,» ütles Renno, kelle sõnul pidanuks Moisar kolme matši järel juba võitjaks kuulutatama.

«Aga lisaraundi alustas leedukas aktiivsemalt, mistõttu võis inimestele emotsionaalselt jääda mulje, et ta võitis raundi. Kuigi leedukas tegi tugevaid lööke, läksid need enamasti kaitsesse ning selle eest punkte ei anta. Mirkko tegi häid low kicke ning tabas neid hästi. Vastane ei suutnud end kaitses liigutada ning sai pidevalt vastu reielihast. Mirkko võitis selle matši kogemustega ära,» ütles Renno.

The League’i peakorraldaja sõnul läks nii mõnigi inimene saalist pettudes ära, ent sai hommikul ikkagi aru, et tegelikult tegid kohtunikud õige otsuse. «Rääkisin Viimsi Tigersi sportlastega, kes olid eile õhtul pettunud, sest arvasid tunnistavat koduvilet. Hommikul vaatasid nad asja uuesti üle ning mõistsid, miks Mirkko võitis.»

Renno sõnul oli matši kohtunikebrigaad temast eraldiseisev. «Kohtunike tiimi pani paika peakohtunik,» ütles ta. Samas oli turniiri korraldajana Rennol õigus lisaraundist loobuda, kuid ta ei teinud seda.

Ühtlasi on Rennol plaanis peagi avaldada kõnealusest lisaraundist video, milles ekspert aitab selgitada, miks matši ja turniiri võit Eestisse jäi.

Üldisemas plaanis jäid sportlased Renno korraldatud turniiriga rahule. «Kõik olid turniiri korraldusega ülirahul. Ma pole varem nii head tagasisidet saanudki. Nad soovisid, et ma neid tagasi Eestisse kutsuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles