Tipphetked: Unics alistas VTB Ühisliiga play-off'is Kalev/Cramo kolmandatki korda ning jõudis poolfinaali

Postimees Sport
Copy

Eesti korvpalliklubi BC Kalev/Cramo jaoks lõppes tänavune edukas hooaeg VTB Ühisliigas, kui ajaloos esimest korda play-off'i jõudnud Kalev jäi Venemaa tippklubile Kaasani Unicsile tulemusega 84:96 (27:36, 12:28, 23:20, 22:12) alla Kalevi spordihallis ka veerandfinaalseeria kolmandas mängus ning langes seega mängudega 0:3 konkurentsist.

Kui avaveerandi suutis kodumeeskond võrreldes Euroliigasse pürgiva Unicsiga vastu pidada, siis avapoolaja võitsid võõrustajad juba 25 punktiga 64:39. Sellega oli sisuliselt mäng tehtud ning ehkki Kalev võitis nii kolmanda kui ka neljanda veerandaja, siis Unicsi jaoks oli kõik lõpuni kontrolli all.

Võitjate parimana viskas taas Errick McCollum üleplatsimehena 24 punkti, tabades seejuures viiest kaugviskest viis. Jamar Smith toetas teda 16 ja Raymar Morgan 15 silmaga. Kalevi resultatiivseimaks tõusis 19 punktiga mängu eel VTB Ühisliiga aprilliku parima mängija autasu kätte saanud Arnett Moultrie. Branko Mirkovic lisas 17, Chavaughn Lewis 14 ja Kristjan Kitsing 12 silma.

Poolfinaalis läheb Unics vastamisi kas Moskva oblasti Himki või Nur-Sultani Astanaga. Seeriat juhib mängudega 2:0 Venemaa klubi.

Veerandfinaalseeria tulemused:

  • 3. mai kell 18.30 Kaasani Unics – BC Kalev/Cramo 92:82
  • 5. mai kell 18 Kaasani Unics – BC Kalev/Cramo 108:84
  • 8. mai kell 19 BC Kalev/Cramo – Kaasani Unics 84:96

Enne mängu:

Kaasan juhib kolme võiduni peetevat seeriat 2:0. Eelmisel nädalal mängiti Kaasanis ning Unics võitis mõlemad kohtumised, esimese 92:82 ja teise 108:84. Kui esimeses mängus võitles Kalev pikka aega ka võidu eest, siis teises jäädi kohe rongi alla, kui juba esimene veerandaeg kaotati numbritega 13:40.

Unicsi resultatiivseim oli teises mängus endine Madridi Reali ja New York Knicksi ääremängija Maurice Ndour 23 punkti ja 12 lauapalliga. Errick McCollum lisas 16 ja Melvin Ejim 12 punkti.

Kalevi tulemuslikemaks kerkis pühapäeval Arnett Moultrie 16 punkti ja 10 lauapalliga. Branko Mirkovic lisas 14 ja visketabavusega hädas olnud Chavaughn Lewis 13 punkti. Tanel Kurbas tegi individuaalses plaanis ühe karjääri edukama idaliiga mängu, kogudes 10 punkti. Täiesti nähtamatu oli seekord aga üks Kalevi seniseid liidreid Tony Wroten, kes teenis Donaldas Kairyselt mänguaega vaid kaheksa minutit, sooritas neli pealeviset ja tõi kolm punkti. Teisel poolajal ta enam väljakul ei käinud.

Unics pälvis põhiturniiril Moskva CSKA järel teise koha, Kalev oli seitsmes. Põhihooajal kohtusid samad meeskonnad aprillis Tallinnas peetud mängus ning toona sai Unics kirja Saku suurhallis skooriga 107:95 võidu.

Paari võitja kohtub poolfinaalis Moskva oblasti Himki või Astanaga. Ka selles seerias juhib Himki mängudega 2:0, kui võitis avamängu skooriga 82:59 ja teise kohtumise tulemusega 94:64.

Intervjuu Heino Endeniga:

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles