Mullu Euroliigas viimaseks jäänud Türgi klubi jõudis ajaloos esimest korda finaali

Silver Tabo
, reporter
Copy
Shane Larkin (palliga) tõi võitjate ridades üleplatsimehena 30 punkti.
Shane Larkin (palliga) tõi võitjate ridades üleplatsimehena 30 punkti. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

Korvpalli Euroliigas tagas esimesena finaalipääsu klubi ajaloos esimest korda Istanbuli Anadolu Efes, kui alistas Hispaania linnas Vitoria-Gasteizis nelja meeskonna osalusel peetava finaalturniiri esimeses poolfinaalis tulemusega 92:73 (19:20, 26:20, 23:17, 24:16) põhiturniiri võitja, mulluse finalisti Istanbuli Fenerbahce.

Võitjate ridades tõusis kangelaseks mullu Euroliigas viimaseks jäänud Anadolu Efesi ameeriklasest mängujuht Shane Larkin, kes viskas 30 punkti, võttis maha seitse lauapalli ning jagas kaaslastele seitse korvisöötu. Vasilije Micic toetas teda 25 silmaga.

Fenerbahce parimana kogus Tšehhi koondise kesmängija Jan Vesely 14 punkti, Erick Green lisas 13 silma.

Teises poolfinaalis lähevad täna algusega kell 22 vastamisi tiitlikaitsja Madridi Real (Hispaania) ja Venemaa hiid Moskva CSKA, kes kohtusid omavahel ka mullu nelja parema seas.

Enne mängu:

Et Fenerbahce ja Anadolu Efes heitlevad ka kohalikus meistriliigas, on Istanbuli derbimängu sel hooajal nähtud juba neli korda. Võitude ja kaotuste suhe Fenerbahcele 4:0? Ei, hoopis 2:2, sest Anadolu Efes on igipõlisest rivaalist koduväljakul saanud jagu nii Euroliigas kui ka Türgi meistriliigas.

Sedapuhku ei saa kumbki klubi koduväljakueelist nautida, kuid sellegipoolest koguneb märkimisväärne hulk Türgi fänne Hispaaniasse emba-kumba Istanbuli klubi toetama. Mängueelsetes intervjuudes on mõlema klubi peatreener rõhunud ajaloolisele vastasseisule, kuid Fenerbahce juhendajalt Željko Obradovicilt on tavapärasest rohkem päritud tema mängijate tervisliku seisundi kohta, sest erinevate probleemide küüsis vaevleb neli mängumeest: Joffrey Lauvergne, Luigi Datome, Nikola Kalinic ja Jan Vesely.

Obradovici sõnul on Lauvergne’i osalemine finaalturniiril välistatud ning suure tõenäosusega ei pääse väljakule ka Datome, aga ülejäänud vigastatud mängijate osas jäi peatreener napisõnaliseks. Serblane küll tunnistas, et olukord ei ole kõige parem, aga Fenerbahces mängib palju tipptasemel mängijaid ja ettevalmistumisperiood on olnud piisavalt pikk, et enne mängu vigastuste taha pugeda.

Kui eelmisel hooajal lõpetas Efes Euroliiga põhiturniiri seitsme võidu ja 23 kaotusega viimasel kohal, siis tänavu asuti põhiturniiri järel 20 võidu ja kümne kaotusega neljandal positsioonil.

Kui viiendat järjestikku hooaega Euroliiga finaalturniiril osalev Fenerbahce sai veerandfinaalis mängudega 3:1 jagu Leedu klubist Kaunase Žalgirisest, siis Efes alistas otsustavas viiendas matšis Hispaania klubi Barcelona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles