Moskva CSKA võttis finaaliväärilises lahingus tiitlikaitsja Madridi Reali üle magusa revanši

Silver Tabo
, reporter
Copy
2016. aastal Moskva CSKAga Euroliiga võitjaks kroonitud Nando de Colo sai toona nii kogu hooaja kui ka finaalturniiri kõge väärtuslikuma mängija (MVP) tiitli. Täna tabas ta 1.21 enne lõpuvilet üliolulise kaugviske.
2016. aastal Moskva CSKAga Euroliiga võitjaks kroonitud Nando de Colo sai toona nii kogu hooaja kui ka finaalturniiri kõge väärtuslikuma mängija (MVP) tiitli. Täna tabas ta 1.21 enne lõpuvilet üliolulise kaugviske. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

Korvpalli Euroliigas jõudis Venemaa hiid, 2016. aasta meistermeeskond Moskva CSKA Türgi klubi Istanbuli Anadolu Efesi kõrval finaali, kui alistas teises poolfinaalis tulemusega 95:90 (18:22, 25:23, 22:28, 30:17) tiitlikaitsja Madridi Reali (Hispaania).

Võitjate kangelaseks kerkis 2016. aasta Euroliiga kõige väärtuslikum mängija (MVP), Prantsusmaa koondislane Nando de Colo, kelle tabav kaugvise viis CSKA 1.21 enne kohtumise lõppu 87:85 juhtima. Ehkki Real jõudis 17 sekundit enne lõpuvilet tänu Sergio Llulli mängu esimesele tabavale kolmepunktiviskele (esimesed seitse loopis hispaanlane mööda – toim) kõigest ühe silma kaugusele (91:90), siis Cory Higginsi vabavisked otsustasid mängu saatuse.

31-aastane de Colo viskas mullu Euroliiga poolfinaalis just Reali paremust tunnistama pidanud CSKA ridades võrdselt Sergio Rodriguezega 23 punkti, Will Clyburn toetas neid 18 silmaga. Reali parimana kogus Fabien Causeur 18 punkti.

Seega lähevad pühapäevases finaalis algusega kell 21.30 vastamisi klubi ajaloos esimest korda finaali pääsenud Istanbuli Anadolu Efes ja Moskva CSKA. Pronskmedali eest asuvad algusega kell 18.30 võitlusesse Istanbuli Fenerbahce ja Madridi Real.

Enne mängu:

Kui Istanbuli derbi ehk samuti reede õhtul peetav esimene poolfinaalmäng korvpallisõpru kuumaks ei küta, siis hoolitseb selle eest kell 22 algav Reali ja CSKA duell. Kahe peale kokku 17 (!) Euroliiga trofeed võitnud klubid ristavad poolfinaalis mõõgad teist aastat järjest. Eelmisel hooajal Belgradis toimunud turniiril jäi üheksa punktiga peale hiljem meistriks kroonitud Real. CSKA lahkus mullu Serbia põrgukatlast sootuks tühjade pihkudega, sest kolmanda koha mängus tunnistati ka Žalgirise paremust. 10-kordne meister Real on suutnud klubi ajaloos kaks korda (1964–1965) ja (1967–1968) tiitlit kaitsta. Kaks ei jää kolmandata?

Revanši jahtiv CSKA näeb valitseva meistri vastu šanssi. Venemaa klubi peatreener Dimitris Itoudis püsib enne mängu kahe jalaga maa peal, kuid on enesekindel. «Ma ei ütle, et see saab olema lihtne, sest Realil on kvaliteeti. Oleme sel hooajal kohtunud Realiga kaks korda ja mõlemad mängud võitnud. Aga see mäng on erinev – see on nagu finaal. Lähenemine on totaalselt erinev,» lausus CSKA kreeklasest juhendaja.

Kui arvestada asjaolu, et finaalturniir toimub Hispaania klubi Saski Baskonia kodusaalis, saab mingil määral spekuleerida ka koduväljakueelisest. Kumba klubi mängupaik soosib, on keeruline öelda, sest Real mängib kodumaal, aga CSKA alistas veerandfinaalseerias just Baskonia ja on samas saalis hiljuti kaks korda mänginud.

Kui Real sai pääsu nimel finaalturniirile veerandfinaalis mängudega 3:0 jagu Kreeka meeskonnast Ateena Panathinaikosest, siis CSKA alistas mängudega 3:1 Hispaania klubi Vitoria Baskonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles