Ralliguru nimetas asjaolu, mis säästis Ott Tänakut armutust esikohalahingust (1)

Postimees Sport
Copy
Tšiili ralli võitjad Ott Tänak (paremal) ja Martin Järveoja.
Tšiili ralli võitjad Ott Tänak (paremal) ja Martin Järveoja. Foto: Andre Lavadinho / imago images / PanoramiC

Ralliguru Colin Clark rääkis portaali Autosport kolumnis Hyundai meeskonna selle hooaja tegemistest ning puudutas põgusalt ka Ott Tänaku triumfi Tšiili rallil. Kusjuures need kaks on Clarki hinnangul omavahel seotud.

Kui kõikide rallisõitjate jaoks oli Tšiili etapp esmakordne katsumus, siis üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb sai üldse esimese kruusa-kogemuse Hyundai roolis. Clark arvab, et kui prantslane poleks pidanud kruusal uue autoga kohanema, olnuks Tänakul oluliselt keerulisem triumfeerida. Kolmanda koha saavutanud Loeb kaotas Tänakule Tšiilis poole minutiga.

«See oli Loebi esimene sõit Hyundai i20 WRC autoga kruusal. Ta läks nädalavahetuse jooksul aina paremaks ja paremaks. Kui reede hommik välja arvata, kus Loeb kohanes, siis pole kahtlustki, et ta oleks Tänakut esikohaheitluses survestanud,» kommenteeris ralliguru ning kiitis seejärel Loebi ja laitis norralast Andreas Mikkelseni.

«Võrrelge Loebi Mikkelseniga, kes on nüüdseks juba kaks aastat Hyundaiga kohanenud. Jah, ta jõudis Argentinas poodiumile, aga tema esitus Tšiilis oli pettumus. Ta lõpetas ralli õnnetul seitsmendal kohal, kaotades Tänakule neli minutit ja 40 sekundit. Ja seda ilma igasuguste eksimusteta, rehvipurunemisteta või mehaaniliste probleemideta. Loeb, kes õpib endiselt autot tundma, kaotas Tänakule vaid 30 sekundit,» lausus Clark.

Autoralli MM-sari jätkub järgmisel nädalal, kui Portugali kruusateedel on kavas hooaja seitsmes etapp, kus Hyundai saadab lahingusse belglase Thierry Neuville’i, hispaanlase Dani Sordo ja Loebi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles