Eesti veemotosportlane tegi MM-sarja Itaalia Grand Prix`l väga hea stardi

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Anton Pankratov
Anton Pankratov Foto: Eesti Veemoto Liit

Päikesepaistelises Sardiinias kogunes möödunud nädalavahetusel Itaalia Grand Prix`le kogu jetispordi maailma paremik. Esindatud oli 29 riiki ja osalema oli tulnud rohkem kui 140 pilooti. Head sõidud Runabout GP1 klassis tegi Eesti esindaja Anton Pankratov. Kõikide sõitude kokkuvõtted leiad artikli lõpus olevalt lingilt.

Eestlaste jaoks kujunes kõige põnevamaks klassiks MM-sarja võimsaimate jettidega sõidetav Runabout GP1 klass. Meie ainus sõitja selles klassis Anton Pankratov andis kõva lahingu maailma tippude vastu saavutades esimeses sõidus neljanda koha ja teises sõidus oli Pankratov viies. 

Pankratov oli poolaka Wisniewskiga teise sõidu lõppedes võrdsed punktid, kuid kuna poolakas oli teises sõidus Eesti piloodist eespool, siis läks etapi kolmas koht talle. 

Mõlemad sõidud võitis Yousef Al Abdullrazzaq Kuveidist ja teiseks tuli Marcus Jorgensen Taanist. MM-sarja kokkuvõttes on Pankratov viiendal kohal.

 Runabout GP4 klassis saavutas Mattias Siimann MM-i neljanda koha. Esimene start ebaõnnestus ja sõidust viies koht. Teises stardis sai Mattias hea lähte ning lõpetas sõidu kolmandana. Kolmandas sõidus käis kuni viimase ringini võistlus medali eest aga sellel aastal pidi Mattias hispaanlasele Juan Carlos Martin Palaule paremust tunnistama. MM-tiitel läks Saksamaale Philip Salobirile, hõbe Alejandro Artinanole Hispaaniast. 

EM-sarja liider Siimannile jätkub hooaeg EM-etapiga Ungaris.

SKI GP3 klassis startinud Mattias Reinaas sai esimeses sõidus kolmanda koha, kuid teises katkestas mootori purunemise tõttu. Kolmandaks sõiduks sai Reinaas kasutada teist jetti aga sõidus tuli kukkumine, mis langetas ta kokkuvõttes seitsmendaks. Kokkuvõttes saavutas Reinaas MM-il üheksanda koha.

SKI GP2 klassis osalev vanameister Egon Üpraus sõitis stabiilselt läbi kõik sõidud ja kokkuvõttes saavutas MM-il seitsmenda koha.

SKI Ladies GP1 klassis ei olnud sellel võistlusel meie tüdrukutel õnne. Kätriin Nilbe on juba teist võistlust järjest otsimas viga jeti motorist, kuid seni on see tuvastamata. Kokkuvõttes Eesti neiule etapilt 14. koht. Elina Kaarneem sõitis stabiilselt ja sai etapilt 13. koha. 

Enne Itaalia GP-d MM-sarja kolmandat kohta hoidnud Jasmiin Üprausil tuli teises sõidus katkestada, kuna aku streikis. Kolmandas sõidus määrati talle segastel asjaoludel karistus, mis kukutas ta etapil kokkuvõtte kaheksandaks. MM-sarja üldtabelis on Üpraus neljandal positisoonil.

SKI GP1 klassis eestlaste käsi hästi ei käinud. Nii Markus Lutsokertil kui Marten Männil oli võistlusel rohkelt ebaõnne, sealhulgas kokkupõrkeid konkurentidega. 

Männil vigastas põlve ning edasisest võistlemisest loobuti. Lutsokert lõpetas esimese sõidu 11. ja teise 9 kohal. Viimases sõidus sai viga eestalse jeti põhi. Kokkuvõttes Lutsokertile üheksas koht.

Itaalia GP raames toimus ka paralleelslaalomi MM-i teine ja viimane etapp, kus Jasmiin võttis naiste arvestuses teise koha ja Lutsokert oli SKI GP1 arvestuses kolmas. 

Kokkuvõttes võitis Üpraus paralleelslaalomi MM-ilt hõbemedali. MM-sarja järgmine etapp toimub oktoobris Hiinas.

Vaata lähemalt siit kuidas eestlased nädalavahetusel oma sõite sõitsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles