Uisuliit: Liinamäe on kõige paremini rahaliselt toetatud sportlane alaliidus

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Liinamäe oma treeneri Tiiu Valgemäega.
Gerli Liinamäe oma treeneri Tiiu Valgemäega. Foto: Liis Treimann

Eesti Uisuliit esitas oma kommentaari eilses Õhtulehes ilmunud artiklile «Liinamäed kutsutakse teise riigi alla võistlema».

Õhtuleht kirjutas eile, et teades keerulist olukorda Eesti iluuisutamises, on kaks riiki pakkunud mullusel EMil naiste üksiksõidus 13. koha saanud Gerli Liinamäele võimalust tulla nende lipu alla võistlema.

Eesti Uisuliidu kommentaar:

Olenemata sellest, et nii alaliidu sportlaste rahastamise süsteem kui ka sportlas(t)e võimalikud teistesse riikidesse üleminekud on pikemad ja keerukamad teemad, püüame lühidalt anda paar olulisemat ja kokkuvõtlikku mõtet avaldatud artikli kohta.

1.     Eesti koondise liikmeid ja kandidaate rahastatakse alaliidu siseselt koostatud ja kinnitatud «Koondise projekti» kriteeriumide täitmise järgi, milleks on võistlustel saavutatud  punktisummad. Käesoleval ajal on kõnealuste tingimuste alusel punktisummad saavutanud ja seega rahastatud üheksa iluuisutajat, sealhulgas Gerli Liinamäe.

2.     Kõikidele ISU (Rahvusvaheline Uisuliit – toim) tiitlivõistlustele lähetusega seotud kulud tasub Eesti Uisuliit täies mahus nii sportlastele kui ka treeneritele.

3.     Gerli Liinamäele on tasutud selle aasta jooksul Eesti Uisuliidu projektide ja Eesti Olümpiakomitee olümpiamängude ettevalmistustoetuse kaudu üle 4800 euro.

4.     Hetkel on Gerli Liinamäe kõige paremini rahaliselt toetatud sportlane alaliidus, arvestades asjaolu, et käesoleva aasta novembris on Gerli Liinamäe, tema treener Tiiu Valgemäe ja Gerli isa allkirjastanud koos Eesti Uisuliiduga kokkuleppe Rahvusvahelise Uisuliidu (ISU) Arenguabi stipendiumi saamiseks, millega eraldati Gerlile stipendium 6000 USA dollarit. Stipendiumiga kaasnev kokkulepe kohustab sportlast jätkama tegevspordiga kahe aasta jooksul. Kuna stipendiumi on taotlenud sportlasele alaliit, kes on samuti kokkuleppe allkirjastanud, siis peab ISU silmas, et sportlane jätkab tegevust samas riigis, millise alaliidu kaudu on rahastamine toimunud. Kui sportlane ei täida lepingut, on alaliit kohustatud toetuse täies mahus ISU-le tagastama. Eesti Uisuliit leiab, et avaldus pakkumistest teiste riikide  eest  võistlema hakata ei ole eetiline pärast sellise dokumendi allkirjastamist.

5.     Märgime ka, et ametlikult ei ole ühegi riigi alaliit pöördunud Eesti Uisuliidu poole sooviga kutsuda Gerli Liinamäe enda eest võistlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles