Erki Nool: loodetud tulemused said tehtud, aga olid ka mõned ebaõnnestumised

Kris Ilves
, reporter
Copy
Erki Nool.
Erki Nool. Foto: Kuvatõmmis videost / Eesti Kergejõustikuliit / Facebook

Eesti U23 kergejõustikukoondise juht Erki Nool märkis, et suures plaanis olid Rootsis Gävles toimunud Euroopa meistrivõistlused eestlaste vaatevinklist edukad.

«Ma arvan, et loodetud tulemused said tehtud. Aga kui päris aus olla, siis olid ka mõned ebaõnnestumised,» ütles Nool, pidades silmas Kreete Verlini kukkumist 100 meetri tõkkejooksus, Mirell Luige mittejõudmist odaviske lõppvõistlusele ja Johannes Treieli 110 meetri tõkkejooksu tagasihoidlikku poolfinaali.

Suurimad õnnestujad olid Noole sõnul kümnevõistluses hõbemedali pälvinud Johannes Erm, kaugushüppes neljanda koha saavutanud Hans-Christian Hausenberg, teivsahüppas kaheksandaks tulnud Robin Nool ja seitsmevõistluses 12. koha saanud Margit Kalk. Kõik nimetatud sportlased püstitasid ka isikliku rekordi. Kiita said ka kuulitõukajad Jander Heil ja Kert Piirimäe.

Ermist: «Johannesel oli õhkõrn lootus, et ta võidab selle võistluse. Alati ju loodad. Fenomenaalne kaugushüpe, super 400 meetri jooks, väga hea 100 meetri jooks. Teivashüpe oli ainuke ala, mis ebaõnnestus, viis meetrit oleks andnud veel võimsama rekordi. Kettaheide võib-olla ei läinud tehniliselt kõige paremini.»

Postimees rääkis Erki Noolega kümnevõistluses Eesti kõigi aegade edetabelis viiendaks kerkinud Johannes Ermist pikemalt. Intervjuud saab lugeda teisipäevasest (16.07) paberlehest või siit.

Hausenbergist: «Suurepärane kvalifikatsioon ja tegelikult ka suurepärane finaal. Stabiilne ja ülinapid üleastumised neljandal ja viiendal katsel. Sentimeetrite mäng, kas oleks medal tulnud või mitte.»

Noolest: «Robin hüppas hästi. Väga kindel kvalifikatsioon rasketes tingimustes. Finaalis oli kõige nõrgema isikliku rekordiga, aga 5.30 ja 5.40 esimesel katsel. Koha poolest võttis maksimumi, 5.50 oleks paar kohta juurde andnud, aga medaliks polnud ta valmis.»

Kalgist: «Korralik isiklik rekord ja väga kõrge koht. Ilmselt ta ise ei lootnud nii kõrget kohta. Ta peaks kindlasti rahule jääma. Olen teda natuke norinud, et kuna isiklik rekord tuleb, nüüd tuli. Margit oli päris tubli.»

Heilist ja Piirimäest: «Mõlemad kuulitõukajad tegid väga hea kvalifikatsioonivõistluse ja said finaali. Finaalis oli Jander stabiilne, aga kahju, et kaheksa hulka ei saanud. Šanss oli olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles