MM-sarjaga liitunud krossiäss Rätsep püüab rünnata esikümmet

Oliver Lomp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep.
Priit Rätsep. Foto: Arvet Mägi

Järgmisel aastal Belgia tiimi KTM Diga Racing ridades motokrossi MX2 maailmameistrivõistlustel kaasa lööv Priit Rätsep on seadnud eesmärgiks soliidselt pildile pääseda.



«Eks tiim ootab alati võimalikult kõrgeid kohti, aga ise olen reaalseks eesmärgiks seadnud kokkuvõttes esimese 15 hulka mahtumise. Mõnel etapil tahan kindlasti rünnata esikümnekohti,» avaldas 21-aastane krossiäss. «Põhiline eesmärk on pildil olla ja mitte pidevalt kuskile 20. koha kanti tossama jääda.»

Mullu eestlaste Redmoto tiimis Hondaga sõitnud Rätsep on esimeste testide põhjal uue KTMi tsikliga rahul. Kuigi tegemist pole tehasetiimiga, peaks tiim tipptasemel igati konkurentsivõimeline olema. Lõppenud hooajal sai uus hispaanlasest meeskonnakaaslane Antonio Jose Butron Oliva MMi kokkuvõttes 172 punktiga 14. koha.

«Tsikkel on hea ja tiim väga sõitjakeskne. Saan rahulikult oma tööle, sõitmisele keskenduda,» kiitis Rätsep, kuid nentis, et konkurendid on võrreldes EMiga mitu astet tugevamad. «Kui sel aastal sõitsin parematel etappidel esikohtadele võidu, siis nüüd on tasemevahe silmanähtav.»

Jõuludeks kodumaale saabunud Rätsep sõidab 9. jaanuaril Belgiasse tiimi juurde, kust minnakse kuu lõpus Hispaaniasse laagrisse.

«Seal hakkab pingelisem ettevalmistus ja kohtun esimest korda ka tiimikaaslasega,» märkis Rätsep.

Enne MM-hooaja algust on krossimehel kavas sõita kaasa üksikutel Hollandi ja Itaalia meistrivõistluste etappidel. Maailmameistrivõistlustel teeb Rätsep kaasa terve hooaja, kuid Euroopast väljaspool toimuvad etapid (13. mail Mehhikos ja 20. mail Brasiilias) on praeguse seisuga veel lahtised.

Motivatsiooni lisab tiimiga suusõnaliselt tehtud kokkulepe, et kui ta esimestel osavõistlustel 15 parema hulka mahub, lunastab ta sellega ka pileti Ladina-Ameerikasse. Eesti krossifännide rõõmuks lubas noormees kindlasti osaleda ka Eesti meistrivõistluste etappidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles