Blogi ja galerii: Saaremaa VK alistas Hapoeli ja sõidab Iisraeli edasipääsu mõtetega

Postimees Sport
Copy

Saaremaa Võrkpalliklubi alustas eurohooaega, kui koduses Kuressaare spordihoones võõrustati Iisraeli klubi Hapoel Yoav Kfar Saba't. Enamuse kohtumist domineerinud Saaremaa võttis vajaliku 3:1 võidu, mille pealt on hea nädala pärast võõrsile mängima minna. 

Saaremaa alustas kohtumist väga võimsalt. Väljakuperemehed domineerisid nii blokis kui ka rünnakutäpsusel. Nii võideldi kätte 7:2 algedu, mida suudeti kenasti geimi lõpuni hoida ja tulemusega 25:18 haarati kohtumises ohjad.  

Teises geimis oli Saaremaa justkui oma ilusast algusest uinutatud ja nii lasti vastaste liidril Evandro De Souzal end käima saada. Saaremaa jõudis teises geimis küll seisuni 22:22, kuid enamaks võimelised ei oldud ja vastased viigistasid kohtumise 25:23 geimivõiduga. 

Eesootas väga tähtis geim, sest Saaremaa ei tohtinud mingi hinna eest seda käest lasta. Tubli tööga juhitigi 13:6 ja kõik näis roosiline, kuid geimi lõpp muutus üsna närviliseks. Saaremaa sidemängija Reto Severin Gigeri oskuslik mahalöök tõi õnneks ikkagi geimivõidu Eesti meeskonnale ning võit oli käega katsutav. 

Otsustavaks geimiks muutunud neljas vaatus oli Saaremaa täielik jõudemostratsioon. Hapoel oli murtud ning suurema vaevata teenis Saaremaa 25:16 geimivõidu ja kogu mäng neile 3:1. 

Nädala pärast sõidab Saaremaa juba Iisraeli, kus peetakse selle paari koduskohtumine. Edasipääsuks vajatakse vähemalt 2 geimivõitu. 

Enne mängu: 

Hapoel Yoav Kfar Saba näol on tegu Iisraeli ühe edukama klubiga, hetkel ollakse koduse meistriliiga tabelis teisel kohal.  

Eurosarjas on pika ajalooga Hapoel varasemalt korduvalt osalenud – eelmisel hooajal jõuti CEV Challenge Cupil veerandfinaali. Seal kaotati kuldse geimiga Prantsusmaa klubile Poitiers´le ja jäädi seega poolfinaalist napilt eemale. Üldse on eurosarjades mängitud kümnel hooajal. 

Meeskonna koosseis on üsna rahvusvaheline. Kapteniks on kogenud 32-aastane brasiillasest nurgaründaja Evandro Dias de Souza, kes valiti möödunud hooajal Kreeka liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks. Teise nurgaründaja kohal tegutseb peamiselt poolakas Konrad Formela. Diagonaalründajaks on Kenyast pärit Michael Chemos, lisaks kuuluvad välismaalastest meeskonda kanadalane Logan Mend (sidemängija) ning temporündaja Antony Koyfman USAst. 

Saaremaa VK osales samas sarjas ka eelmisel hooajal, kui pidi tunnistama Prantsusmaa tippklubi Poitiers´ paremust 1/16-finaalis ja edasi ei pääsenud. Just Poitiers lülitas hiljem konkurentsist ka Hapoeli. Sel hooajal on Saaremaa Credit24 Meistriliigas näidanud head hoogu ja hoiab hetkel liigatabelis liidrikohta.

Saaremaa klubi on sel hooajal eesmärgiks seadnud vähemalt kolmandasse ringi jõudmise. «Eesmärgid on kindlasti sellest ringist edasi saada, kaugem eesmärk on jõuda vähemalt kolmandasse ringi välja. Mõistagi tuleb minna samm-sammult, aga sellised eesmärgid on klubi seadnud. Usun, et meie meeskond on piisavalt heas seisus ja ka koosseise vaadates ei tohiks me esimesest vastasest kehvemad olla,» ütles Saaremaa klubi mänedžer Hannes Sepp.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Korduskohtumine peetakse 17. detsembril Iisraelis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles