Eesti kahevõistlejate endise treeneri tool kõigub

Toimetas Andres Vaher
Copy
Petter Kukkonen (vasakul) Pyeongchangi olümpial Soome koondist juhendamas.
Petter Kukkonen (vasakul) Pyeongchangi olümpial Soome koondist juhendamas. Foto: Tairo Lutter

Aastatel 2007–2011 Eesti kahevõistlejaid ja suusahüppajaid juhendanud Petteri Kukkoneni istmikualune Soome koondise peatreenerina on hakanud vaikselt särisema.

Vahetult pärast Eestist pettununa lahkumist – loe sellest lähemalt siit – Soome kahevõistlusekoondise etteotsa asunud Kukkonen on saanud kodumaal kõnealust tööd teha kaheksa pikka aastat. Tänavu jätavad aga tulemused paremat soovida ja alaliit otsib muutusi.

Selgelt suurim murekoht peitub sportlaste sisuliselt olematus hüppevormis. Nii on olnud läbi talve. Näiteks viimasel MK-etapil Val di Fiemmes näitasid Ilkka Herola ja Eero Hirvonen kiireimat suusaaega, ent kokkuvõttes piisas sellest vaid kuuenda koha saamiseks.

«Olen äärmiselt murelik, sest tulemused on viletsad. Tean, et sportlased ja treenerid on näinud kõvasti vaeva ja et treeningutel õnnestuvad hüpped märksa paremini kui võistlustel. Aga vahel lihtsalt on nii, et tehtust ei piisa ja tuleb otsida muutusi,» lausus suusaliidu tegevjuht Ismo Hämäläinen Yle-le.

Esimese muutuse tegi Kukkonen ise. Ta otsustas, et võtab esialgu vähemalt Oberstdorfi MK-etapil ka hüppepealiku (seni Jarkko Saapunki) rolli enda kanda.

Kui senised aastad on Kukkonen saanud nautida üsna täielikku töörahu, siis nüüd hõljuvad ka tema tuleviku kohal küsimärgid.

«Oleme Petteriga olukorrast rääkinud. Hea, et ta reageeris. Loodetavasti aitab säärane sisemine muutus koondise tõusuteele,» kommenteeris Soome olümpiakomitee tippspordiüksuses kahevõistluse eest vastutav Janne Vuorinen.

«Vaatame ja ootame arenguid. Hooaeg kestab veel kaks ja pool kuud. Praegu on tarbetu teha järeldusi, kas treenerid on eksinud või mitte,» lisas Hämäläinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles