Austraalia tenniselootus: siin pole võimalik hingata

Karl-Joosep Küngas
Copy
Bernard Tomic
Bernard Tomic Foto: SIMON HASTEGÃ& RD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Ühel hetkel Austraalia suurimaks tennise lootuseks olnud Bernard Tomic langes Austraalia lahtistel meistrivõistlustel juba kvalifikatsiooni avaringis. Tulemusega 6:7; 3:6 tuli tunnistada ameeriklase Denis Kudla paremust, kuid Tomic vaevles kohtumise jooksul hingamisraskustega. 

27-aastane Tomic, kes on karjääri jooksul teeninud enam kui viis miljonit eurot, paikneb hetkel ATP edetabelis 183. kohal ning pole enam oma parimate päevade vormis. Sellegipoolest on mees Austraalia lahtistel meistrivõistlustel tihti põhitabelisse pääsenud.

Nüüd jäi tema laeks kvalifikatsiooniturniiri avaring, kuid Tomici arust oli mängimine ebainimlik. Austraallane vajas meditsiinilist pausi nii avaseti lõpus kui ka teise alguses.

«Õhku lihtsalt ei tule peale. Ma väsin liiga kiiresti,» ütles Tomic oma treenerile ja tohtrile. «Ma pole küll kõige vastupidavam sportlane, kuid hingata peaksin ikka suutma.»

Tomic pole esimene mängija, kes Austraalias raskustes olnud. Sloveenia tennisist Dalila Jakupovic langes väljakule põlvili ja polnud suuteline eduseisust kohtumist jätkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles