Autoralli MM-hooaeg võib muutuda veelgi lühemaks (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja mullu Rootsi rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja mullu Rootsi rallil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Autoralli MM-hooaja teine etapp peaks kihutatama 13.-16. veebruarini Rootsis, kuid praegu on küsimärgi all, kas ralli üldse toimub.

Nimelt pole Rootsis praeguse seisuga pea üldse lund ja ilmaprognoosi kohaselt pole valge vaiba lootust enne veebruari.

Ilma lumeta korraldajad võistlust aga läbi ei vii, sest ralliautod künnaksid pehmed kruusateed üles ja muudaksid need kohalike jaoks läbitamatuks. Viimati olid korraldajad samasuguses patiseisus 2016. aastal, kuid toona suudeti võistlus lühendatud versioonis (331 km asemel 226) siiski läbi viia.

Võidukihutamise ära jätmine oleks kurb sõnum ka paljude Eesti rallimeeste jaoks, sest Rootsi MM-etapiks on ennast üles andnud koguni üheksa eestlast. Lisaks Ott Tänakule ja Martin Järveojale tulevad WRC3-klassis ehk eratiimide R5-masinate arvestuses starti Raul Jeets ja Andrus Toom (Škoda Fabia R5) ning Roland Poom ja Ken Järveoja (Ford Fiesta R5).

JWRC-sarjas tulevad rajale Ken Torn ja Kauri Pannas (Ford Fiesta R2) ning lisaks tahab Rootsi teedel tuhiseda veel Georg Linnamäe, kellele loeb kaarti ukrainlane Volodõmõr Korsia (Peugeot 208 R2).

Kui Rootsi ralli peakski tõepoolest ära jääma, oleks see juba teine võidukihutamine, mis tänavusest MM-kalendrist pudeneb. Eelmise aasta lõpus teatasid Tšiili ralli korraldajad, et riigis toimuvate rahutuste tõttu ei suuda nad tagada sõitjate turvalisust, mistõttu on nad sunnitud võistluse ära jätma.

Autoralli MM-hooaeg algab 23.-26. jaanuarini sõidetava Monte Carlo võidukihutamisega, pärast seda on praeguse seisuga kavas Rootsi, millele järgnevad Mehhiko, Argentina, Portugal, Sardiinia, Keenia, Soome, Uus-Meremaa, Türgi, Saksamaa, Wales ja Jaapan.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles