PM Monte Carlos ⟩ Tänaku ja Järveoja abimees: kui midagi uut näeme, anname neile teada

MAAA
, Postimees Grupi peaprodutsent
Copy

Ott Tänaku ja Martin Järveoja esiauto ehk gravel crew'na tegutsevad Monte Carlo MM-rallil Martin Kangur ja Kuldar Sikk. Kanguri sõnul on ekipaaže ees ootamas väga keeruline võistlus.

Esiauto ülesandeks on katse enne võistlejaid läbi sõita ning värsketest oludest raporteerida, et ekipaaž saaks vajadusel teha legendi märkmeid ja parandusi.

Kanguri hinnangul on MM-hooaja avaetapil palju väljakutseid. «Sõitjatel tuleb kõike: puhast asfalti, lund ja jääd. Kindlasti on tulemas väga huvitav võidusõit, nagu Monte Carlo tavaliselt on,» ütles ta Postimehele.

Ehkki esiauto proovib katseid läbida võimalikult hilja enne võistlejate rajale minemist, on gravel crew'l Kanguri sõnul juba olemas arusaam, millised olud katsetel valitsevad.

Ta lisas: «Olud muutuvad siin kindlasti kiiresti. Eelmine nädal olid mõned katsed lumised, aga on täna juba puhtad. Teeme tiimitööd - oleme kogu aeg ühenduses ja kui midagi uut näeme, anname teada.»

Mõistagi on Monte Carlos mõnus alustada hea enesetundega ja kui Prantsusmaal kihutatavalt rallilt on võimalik koguda rammusat punktilisa, on edasi lihtsam minna.

«Nagu ütles Sebastien Ogier, et Monte Carlo on ralli, kus sa ei anna endast pingutuse mõttes võib-olla isegi 100 protsenti,» viitas Kangur, et MM-hooaja avaetapil pole kiirus ilmtingimata kõige tähtsam. «Kindlasti antakse 100 protsenti selle jaoks, et tuua auto turvaliselt finišisse ja saada punktid kirja.»

***

Erinevalt enamikest MM-rallidest, ei alustata Monte Carlos lühikese publikukatsega. Täna õhtul läbivad ekipaažid kahe mõõduvõtuga kokku 42,96 km ning katsumuse teeb raskemaks tõik, et start antakse õhtupimeduses – Eesti aja järgi algab esimene katse 21.38, teine 23.26. Muide, avakatset sõideti viimati 1994. aastal ehk see peaks kõigile uus olema.

Kokku on Monte Carlos kavas 16 katset kogupikkusega 304,28 km ning võrreldes mullusega on neljandik võistlustrassist läbinud uuenduskuuri. Ralli viimasele mõõduvõtule saab esimene auto pühapäeval lähte meie aja järgi kell 13.18.

Postimees pakub rallifännile kogu aasta vältel ülipõhjalikku kajastust. Aadressilt sport.postimees.ee on võimalik jälgida katsete otsepilti, terve nädalavahetuse jooksvat tekstipõhist otseblogi, värskeid uudiseid ja videoid sündmuste epitsentrist ning kuulata eestikeelset ralliraadiot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles