PM Monte Carlos ⟩ Neuville tänas ootamatuks abimeheks tõusnud Sordot

Copy

Monte Carlo ralli esimest korda võitnud Thierry Neuville oli pärast triumfi mõistagi väga õnnelik. Ta saatis kiitusi ka oma meeskonnakaaslase Dani Sordo suunas.

Monacosse jõudes kiirustas Neuville'i juurde Hyundai tiimipealik Andrea Adamo, kes andis belglasele karukallistuse ja tõstis ta õhku. Rõõm näis piiritu.

«Mul on palju unistusi, aga Monte Carlo võitmine on midagi erilist. Eriti pärast sellist pettumust nagu mullu, kui kaotasime Sebastien Ogier'le 2,2 sekundiga. Ütlesime enne rallit, et tahame revanši võtta ja tegimegi seda,» lausus Neuville.

Hyundai roolikeeraja tänas ootamatult tema esiautosse sattunud Dani Sordot, kes võttis ameti üle haigestunud Bruno Thirylt. Kui algselt lonkas Neuville'i ja hispaanlase koostöö, siis nädalavahetuse edenedes läks kõik ülesmäge.

«Koostöö Daniga oli laupäeval ja täna palju parem kui reedel. Nad tegid (lisaks Sordole oli esiautos kaardilugeja Julian Vial - H. L.) suurepärast tööd, mis andis mulle enesekindlust ja võimaluse endast rohkem välja suruda,» lõpetas belglane.

WRC otseülekandele lausus Neuville: «Olen Monte Carlo ralli võitu jahtinud juba pikalt. Kõik soovivad seda legendaarset etappi võita. Katse keskel ütles kaardilugeja Nicolas Gilsoul, et hoiaksin sama rütmi. Lõpuks tõi see meile ka punktikatse võidu.»

Neuville’ist sai esimene mitteprantslasest Monte Carlo ralli võitja pärast 2010. aastat, mil IRC-sarjas sõidetud võistluse poodiumi kõrgeimale astmele tõusis soomlane Mikko Hirvonen. 2011. aastal võitis Bryan Bouffier (tol aastal samuti IRC etapp), 2012. ja 2013. aastal Sébastien Loeb ning 2014.-2019. aastal Sebastien Ogier. Samuti oli tegu esimese Monte Carlo võiduga Hyundai jaoks.

WRC otseülekandes puudutas Neuville ka Rootsi rallit, mis peaks toimuma 13.-16. veebruarini. Lumepuuduse tõttu on aga üsnagi tõenäoline, et võistlus jääb ära.

Peaks võistlus siiski toimuma, läheb Neuville rajale esimesena ehk tema stardipositsioon on mehe sõnul võimalikest halvim. «Samas on meie eesmärk iga ralli võita. Lähme sama sihiga vastu ka Rootsi etapile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles