Kobe Bryant sõitis koos tütrega korvpallimängule, kopteriõnnetuses hukkus üheksa inimest

Toimetas Ville Arike
Copy
Kobe Bryant koos kopteriõnnetuses samuti hukkunud tütre Giannaga läinud aasta juulis naiste NBA all-star mängul.
Kobe Bryant koos kopteriõnnetuses samuti hukkunud tütre Giannaga läinud aasta juulis naiste NBA all-star mängul. Foto: USA TODAY USPW/USA TODAY Sports/Scanpix

Pühapäeval USAs Californias toimunud helikopteriõnnetuses hukkus värsketel andmetel üheksa inimest, nende seas 42. eluaastal korvpalliliiga NBA legend Kobe Bryant ja tema tütar Gianna.

ESPNi allika teatel oli Bryant teel 13-aastaseks elanud tütre korvpallimängule. Lisaks neile olid ESPNi esialgse teate kohaselt kopteri pardal üks Gianna võistkonnakaaslane koos oma vanemaga ning kopteri piloot. Võimud alustasid õnnetuse asjaolude uurimist ning teatasid äsja, et kopteris oli viibinud veel neli ehk kokku üheksa inimest.

Bryanti terve mängijakarjääri (1996-2016) aegse koduklubi Los Angeles Lakersi meeskond kuulis juhtunust lennukis, millega sõideti koju tagasi ööl vastu eilset Philadelphias toimunud mängult. «Kõik on šokis,» ütles allikas ESPNile.

Kopteriõnnetus juhtus üks päev pärast seda, kui nüüd Lakersi särgis mängiv LeBron James tõukas Bryanti kõigi aegade korviküttide edetabelis kolmandalt kohalt neljandaks. Veel USA aja järgi laupäeva hilisõhtul õnnitles Bryant Twitteri säutsuga Jamesi.

James oli pärast Bryantist möödumist toda laupäeva õhtul just kiitnud. «Kui olin põhi- ja keskkoolis, vaatasin tema poole. Mind inspireeris, kuidas ta läks otse keskkoolipingist NBAsse. 17-aastane poiss püüdis oma klubis koheselt mõju avaldada, see motiveeris. Ta aitas mind enne seda, kui ta minust üldse midagi teadis. Kobe on legend,» rääkis James Bryantist, kellest 1996. aastal sai NBA ajaloo noorim mängija ning hiljem viiekordne NBA meister ja kahekordne olümpiavõitja.

Koos Bryantiga Lakersis neljal korral NBA meistriks tulnud Shaquille O'Neal postitas heale sõbrale Instagrami ahastava järelehüüde.

Läinud nädalal möödus 14 aastat mängust, kus Bryant viskas Toronto Raptorsi vastu 81 punkti. Tegemist on NBA kõigi aegade teise punktisummaga Wilt Chamberlaini 100 järel.

2014. aastal möödus Bryant NBA korviküttide edetabelis oma poisipõlve iidolist Michael Jordanist. Bryant lausus pärast seda: «Ta teab, kui palju olen temalt õppinud - ka teistelt legendidelt, kuid eriti temalt.»

Bryant mängis Lakersis numbrite 8 ja 24 all ning need mõlemad on tema auks külmutatud. «Kaks tema särki ripub Staples Centeris. See on hullumeelne,» oli James laupäeval veel lausunud.

Karjääri viimases mängus, 13. aprillil 2016 viskas Bryant 60 punkti, tüürides Lakersi Utah Jazzi vastu 101:96 võiduni.

Pühapäevased NBA mängud algasid/algavad leinaseisakuga. San Antonio halli ekraanidele kuvati Bryanti suur pilt. Et mälestus suurest mängijast ekraanidel veidi kauem püsiks, lasid Spursi ja Toronto Raptorsi meeskonnad oma esimesel rünnakul 24 sekundit lihtsalt täis tiksuda. Alles pärast seda läks mänguks ning ekraanid muutusid mängutabloodeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles