Tennisenaiskonna treener: kindlasti ei mänginud Kontaveit hästi (3)

Henry Lääne
Copy
Märten Tamla (püsti, sinises dressis).
Märten Tamla (püsti, sinises dressis). Foto: Tairo Lutter

Eesti Fed Cupi naiskonna kapten Märten Tamla kiitis pärast 1:2 kaotust Kreekale Jelena Malõginat (WTA 553.) ning sõnas, et enne Anett Kontaveidi (WTA 22.) üksikmängu polnud meie tennise esireketi energiapuudusest märke.

Kontaveit alistas Despina Papamichaili (WTA 258.) 3:6, 6:3, 6:0, ehkki meie esinumbri esitus oli rabedamast rabedam. Pärast kaotatud paarismängu märkis Kontaveit, et pole suutnud Austraaliast naasmise järel ajavahega kohaneda.

Tamla sõnul polnud enne Kontaveidi kell 18.48 alanud üksikmängu tundemärke, et teda kummitab energiapuudus. «Anett ütles mulle varem, et tal hakkab iga päev sellisel kellaajal uni tulema ja ta väsib ära. Aga kui vaatasin mängueelset soojendust ja milline ta energiatase oli, polnud sellest mingit märki. Kolmas kuni viies päev pärast Austraaliast tagasitulekut ongi tavaliselt kõige keerulisem.»

Treener lisas, et kõik, kes tennist natukenegi tunnevad, mõistavad – Kontaveit ei mänginud Kreeka vastu kindlasti hästi. Energiapuudus tuli eriti hästi ilmsiks paarismängus.

«Üks mängija on seal pidevalt võrgus, kus liigutused ja reaktsioon peavad olema eriti teravad, et pallidele vahele minna. Kui tagajoonel sai Anett kreeklastega mängitud, siis võrgus jäi ta ilmselgelt aeglaseks,» lausus Tamla.

Malõgina kaotas üksikmängus 4:6, 6:4, 6(8):7 Valentini Grammatikopouloule (WTA 301.). «Minu arust oli Lena väga hea ja mängis enda taseme välja. Kahju, et kaotus tuli, aga nii see on,» ütles Tamla.

Juhendaja hinnangul läks Malõgina kohati liiga uljaks. Ta selgitas: «Kui Lena juhtima asus, proovis ta mingites kohtades vastasest tugevamini lüüa. See on võib-olla ainus asi, mida võiks miinusena välja tuua. Esimeses ja teises setis tulid seetõttu mõned paarigeimised mõõnad. Kui ta nendest lahti saaks, võiks ta väga korralikku tennist näidata.»

Kes Eestit täna Itaalia vastu esindavad, pole kapteni sõnul veel selge.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles