VIDEO Eelis Tänakule ja Hyundaile: Toyota ei tee Rootsi ralliks ainsatki testi (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja tänavuse Rootsi ralli testil. Nagu näha, pole olud talverallile kohased.
Ott Tänak ja Martin Järveoja tänavuse Rootsi ralli testil. Nagu näha, pole olud talverallile kohased. Foto: Kuvatõmmis

Autoralli MM-sarja Rootsi ralli ümber keerlev trall on nii mõnegi plaanid sassi löönud, näiteks Toyota tiim loobus testideks sootuks. 

Rallit.fi andmetel oli Toyota kõigile põhisõitjatele: Sebastien Ogier´le, Elfyn Evansile ja Kalle Rovanperäle esialgu eelmiseks nädalaks Kesk-Soomes planeeritud test, kus pidanuks olema Rootsile identsed olud. Pärast Monte Carlo rallit lükati see aga nädala võrra edasi, nüüd selgub, et katsetamisest loobutakse sootuks.

Miks selline otsus tehti, pole meeskond ametlikult teatanud. Tõenäoliselt peitub põhjus selles, et Kesk-Soomes valitsevad praegu tunduvalt talvisemad olud kui Rootsi teedel. Nõnda muutuks testimine mõttetuks. 

Enne jõule sai Toyota trio end lumel proovile panna, ent tuleval nädalal on olud pigem kesised. Tõenäoliselt Rootsi ralli teedel paksu lumevaipa näha ei saa, küll aga võib varasematel kiiruskatsetel kruusateid katta jää. 

Ühtlasi saavad Ott Tänak ja kogu Hyundai tiim väikese eelise, sest nemad alustasid Rootsis testimist juba eile. Aimduse sealsetest oludest andis video Craig Breeni ja Paul Nagle´i kihutamisest, nüüd on avaldus kaadreid ka Tänakust ja Martin Järveojast.

Lühendatud kujul toimuva Rootsi ralli ajakava pole täpselt paigas, ent võistlus peaks toimuma 13.–16. veebruarini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles