19-aastane Rovanperä saabus WRC-sarja pauguga, kas kolmandalt etapilt tuleb juba võit?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Colin McMaster/Toyota

19-aastane Kalle Rovanperä tõestas Rootsi rallil, eriti viimase kiiruskatsega, et temaga tuleb kõigil arvestada juba debüüthooajal. 

Toyotaga kihutav soomlane pidas terve nädalavahetuse tihedat võitlust kolmandale kohale tiimikaaslase, endast 17 aastat vanema Sebastien Ogier´ga. Otsustava kiiruskatse eel oli Rovanperä 0,5 sekundiga temast taga, ent tegi siis ülivõimsa esituse, võitis punktikatsel lähimaid jälitajaid ligi nelja sekundiga ning tõusis poodiumile. 

«Punktikatsel andsin endast kõik, õnnestus välja sõita väga ilus aeg. Tore, et just nüüd [WRC karjääri] esimese katsevõidu sain. Surusime korralikult. Hea, et tõusime ka koha võrra kõrgemale,» sõnas Rovanperä WRC-ülekandes.

Kuigi noormees oli kogu nädalavahetuse jooksul kõrges mängus, jagus tal enda suunas pidevalt kriitikat. Nii ka võistluse järel.

«Kuigi tegin väga palju vigu, siis võin tulemuse üle õnnelik olla küll. Arvestades, et ühel puhul suretasin auto 10 sekundiks välja, siis läks isegi väga hästi,» arutles Rovanperä.

Jaanuaris teenis debüteerinud Rovanperä Monte Carlost viienda koha, nüüd oli ta kolmas. Kas järgmisel etapil, märtsis Mehhikos tõuseb soomlane poodiumi kõrgeimale astmele? «Kui samamoodi jätkame, siis küll,» muigas rallitalent. «Järgmine võistlus on taas keeruline ja hoopis teistsugune, aga anname endast igal juhul parima.»

MM-sarja üldseis pärast Rootsi rallit:

1. Elfyn Evans 42
2. Thierry Neuville 42
3. Sebastien Ogier 37
4. Kalle Rovanperä 30
5. Esapekka Lappi 24
6. Ott Tänak 20
7. Teemu Suninen 11
8. Sebastien Loeb 8

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles