Favoriidid vutiaasta avalahingutes ei vääratanud, tartlased alustasid võidukalt

Copy
Nõmme Kalju ja Tallinna Levadia mängijad madistamas omavahel taliturniiri matšis. Premium liiga hooaja avamängus said mõlemad võidurõõmu tunda.
Nõmme Kalju ja Tallinna Levadia mängijad madistamas omavahel taliturniiri matšis. Premium liiga hooaja avamängus said mõlemad võidurõõmu tunda. Foto: Madis Veltman

Eesti jalgpalli kõrgliiga avavoorus suured ei vääratanud. Kui Tallinna FC Flora avas võiduarve juba reedel, siis mulluse meistri igirivaalid Tallinna FCI Levadia ja Nõmme Kalju FC korjasid kolm võidupunkti oma kaukasse eile. Suure võidu teenis Paide Linnameeskond, kes alistas Tallinna Kalevi seitsme väravaga. Vooru viimases mängus sai Tartu Tammeka kodus 2:1 jagu Viljandi Tulevikust.

Tammeka jäi koduplatsil Viljandi vastu 1:0 kaotusseisu, kuid kallutas kohtumise teise poolajaga enda kasuks 2:1. Skoori avas 33. minutil Kristjan Kask. Veidi pärast poolajapausi viigistas Daaniel Maanas mänguseisu, võiduvärava lõi Tristan Koskor 72. minutil. 

Nõmme Kalju alistas võõral väljakul Narva Transi 1:0. Kohtumise ainus tabamus sündis mängu kolmandal minutil, kui Vladislav Homutov suunas peaga väravasse Amir Natho karistuslöögist antud tsenderduse. 

«Väga vajalik võit ja väga rasked kolm punkti. Me ei mänginud seda mängu, milleks oleme võimelised. Mingi kramp oli sees, aga tegime töö ära – saime kolm punkti kätte ja hoidsime taga nulli,» sõnas Kalju peatreener Marko Kristal mängujärgses intervjuus Soccernet.ee-le. «Positiivse poole pealt on see, et saame palju-palju paremini mängida. Loodan, sarnast mängu enam mitte näha. See polnud see Nõmme Kalju, keda tahaksin väljakule. Aga tulemus võib muidugi olla samasugune.»

Hooaja eel Kaljust Narva Transi siirdunud Roman Sobtšenko: «See oli hea mäng. Mängisime väärtuslikult – tekitame küll olukordi, aga peame neid ka ära kasutama. Kiire värav, nagu ka superkarikas, muutis mängu. Oleme kohtumiste alguses võib-olla natukene uimased. Aga kui olukorrad on olemas, siis peavad ka väravad tulema. Töötame lihtsalt selle nimel edasi.»

Levadia oli samal ajal pealinnas samuti 1:0 üle FC Kuressaarest. Selle mängu ainsa värava eest hoolitses Oleksandr Safronov, kes sai 19. minutil pea vahele Juri Tkatšuki nurgalöögile. Paarkümmend minutit hiljem võttis 20-aastase ukrainlase mäng aga drastilise pöörde, kui peakohtunik Andrei Karhu teda teise kollase kaardiga karistas. Safronovi Premium liiga debüüt lõppes seega juba 41. minutil. 

«Kaua on oodatud seda hooaja algust. Võib-olla oli ka väike pinge peal, et kuidas mäng välja tuleb,» sõnas FCI Levadia peatreener Martin Reim jalgpall.ee ülekandes. «Elu läks vahepeal natukene keerulisemaks: mängud pakuvad ikka mingeid üllatusi, aga suutsime suhteliselt hästi oma asetust hoida.

Oli palju hooajaalguse rabedust, aga ka väga okei asju, mida tuleb nüüd silmas pidada ja järgmistes mängudes rohkem kasutada. Meeskond pole veel valmis, aga Madridi Realid ja Liverpoolid pole ka kunagi valmis. Alati on asju, mida parandada. Mõned tulevad lihtsamini välja, teised vajavad rohkem mänge. Tööd on palju, aga läheme samm-sammult.»

Paide purustas Tallinna Kalevi 8:1. Sportland Arenal toimunud mäng otsustati ära esimese poolaja lõpus, kui Paide kaheksa minutiga kolm väravat lõi. Teisel poolajal lisati veel viis tabamust. Kübaratriki tegi kahe hooaja vahel Narva Transist üle tulnud Joseph Saliste. Kaks korda sahistas võrku Siim Luts. Paide eest said väravad kirja ka Karl Mööl, Kristopher Piht ning Ander Ott Valge. Kalevi auvärava eest hoolitses Eduard Golovljov.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles