Milano ja Olympiakose klubide Euroliiga mäng viidi Vilniusesse

Toimetas Ville Arike
Copy
Pireuse Olympiakose meeskond (puna-valges vormis) Euroliiga mängus Madridi Realiga.
Pireuse Olympiakose meeskond (puna-valges vormis) Euroliiga mängus Madridi Realiga. Foto: EPA/Scanpix

Kui paljud spordiorganisatsioonid püüavad koroonaviirusega võitlemisel tagajärgi pigem ennetada, siis tükk aega näis, et korvpalli Euroliigal on mängijate, treenerite ja teiste asjameeste tervisest üsna ükskõik. Näiteks Pireuse Olympiakose meeskonna mitut palvet viia mäng Emporio Armaniga Milanost mujale ei võetud esiti kuulda, asjasse sekkus ka Kreeka riiklik amet.

Nimelt andis Kreeka portaali Sport-FM teatel riigi tervisekaitse komitee Olympiakosele range soovituse mitte reisida Milanosse. Mäng sealse Armaniga pidanuks toimuma homme.

Nüüd teatas Itaalia väljaanne Il Corriere della Sport, et mäng on edasi lükatud ja viidud Vilniusesse, kuid toimumiskuupäev pole veel teada.

Eelmistel päevadel oli Olympiakos kahel korral nõudnud mängu viimist neutraalsesse riiki või näiteks Itaalia linna Genuasse, kuhu nõnda suurt koroonaviiruse puhangut pole jõudnud.

Milano kuulub Lombardia regiooni, mida viirus on tublisti laastanud. Itaalia valitsus on olukorra kontrolli alla saamiseks võtnud kasutusele erakorralisi abinõusid, sealhulgas pannud terve riigi karantiini. Lisaks on Kreeka teatanud, et riskipiirkondadest saabuvad inimesed peavad olema 14 päeva karantiinis.

Euroliiga haldab ka EuroCupi, mille tippklubide juhid pakkusid välja idee korraldada jätkuva play-off'i asemel turvalises paigas kaheksa parema meeskonna finaalturniir. Euroliiga vähemalt esialgu ei läinud selle ideega kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles