Euroopasse on jäänud üks riik, kus pole viirusehirmus spordikraane kinni keeratud

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Istanbuli Anadolu Efes (valges) jätkab mänge koduliigas.
Istanbuli Anadolu Efes (valges) jätkab mänge koduliigas. Foto: Anadolu Efes Spor Kulübü/Facebook

Ulatuslik koroonaviiruse levik Euroopas on viinud spordivõistluste kokkukuivamiseni. Vastuvoolu ujuvad vaid türklased. 

«Pärast seda, kui Suurbritannia teatas, et nende korvpalliliiga on pausile pandud, jäi Türgi ainsaks riigiks Euroopas, kus korvpalli mängitakse ja sporti tehakse,» säutsus Itaalia korvpalližurnalist Emiliano Carchia Twitteris. 

Ka täna peeti Türgi liigas üks matš. Tabeli liidriks tõusnud Istanbuli Anadolu Efes alistas muretult Bursaspori. Järgmised kohtumised on planeeritud nädalavahetuseks ja esmaspäevaks. Tõsi, mängud peetakse pealtvaatajateta. 

Veel eile peeti kohtumine ka Venemaa jalgpalli kõrgliigas, ent täna otsustasid nemadki pausile minna. Türgis jätkavad ka vutimehed ning teised. 

Mitmed Euroopa riigid on näiteks korvpallihooaja lõppenuks kuulutanud, nõnda talitati ka Eestis. Mõnel alal jäädakse teadmata ajaks pausile, paljud loodavad võistlustega jätkata aprilli alguses, kuid olenevalt viiruse levikust ollakse paindlikud. 

Eestis peaks spordipõud esialgsete andmete järgi kestma 1. maini. Mitmed alaliidud on teatanud, et hooaega ei jätkata. Jalgpalliliiga Aivar Pohlaku sõnutsi suures ohus pole. 

Lisas on teatatud mitmete suurvõistluse ärajäämisest või edasilükkamisest. Näiteks peetakse tänavu suvel toimuma pidanud jalgpalli EM aasta hiljem, Prantsusmaa lahtiste tenniseturniir nihutati sügisesse. Sarnaseid lükkeid on tehtud ja tehakse tõenäoliselt veel.

Suur küsimärk püsib juuli lõppu - augustisse planeeritud Tokyo suveolümpia kohal. Korraldajad soovivad võistlust õigel ajal pidada, ent vaikselt hakkab reaalsus kohale jõudma. Isegi, kui avatseremooniaks on koroonaviirus taandunud, siis üle maailma jäävad ära paljud kvalifikatsioonivõistlused, paljud sportlased ei saa treenida ja leidub palju teisi probleeme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles