Eesti parim pikamaasuusataja keeldub käega löömast

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mart Kevin Põlluste.
Mart Kevin Põlluste. Foto: Tairo Lutter

Eesti parim pikamaasuusataja, tänavusel Vasaloppetil 62. koha saanud Mart Kevin Põlluste vaatas hiljuti oma blogis tagasi enneaegselt lõppenud talihooajale.

«Hetkel, mil kogu maailm on seisma jäämas, on paras aeg vaadata tagasi Visma Ski Classics kümnendale hooajale,» kirjutas 25-aastane Põlluste oma blogis. 

«Mida siis ikkagi arvata möödunud hooajast? Kindlasti kõige parem sõit oli Vasaloppet – seal tundsin, et suudan korralikult võidelda, vahesid kinni sõita ja kõik klappis. Enda Vasaloppeti kogenematus maksis lõpuks väga hea koha, aga jään ikkagi väga rahule, sest sellist sõitu ma oodata ei osanud. Väga kahju on sellest, et hooaja kolm viimast sõitu ära jäid, sest tundsin, et peale Vasaloppetit taastus keha hästi ja olin juba päris kiiresti võimeline tugevalt treenima,» jätkas eestlane.

Lõppenus suusakalendri suurimaks altminekuks peab ta Marcialonga maratoni, kus sai 81. koha. «Vasaloppeti kõrval oli see minu üks suurimaid eesmärke ja tol päeval ei klappinud miski – olin lõpuks vaimselt ja füüsiliselt nii kurnatud, et keeruline oli ennast trennidesse vedada,» kirjutab Põlluste.  

Hooaja kokkuvõttes platseerus eestlane Visma Ski Classics punktiarvestuses 98 punktiga 70. kohale. Võrreldes eelmise aastaga andis ta küll 5 punkti ja 2 kohta järele, kuid siinkohal mängib suurt rolli ka koroonaviirus, mille tõttu tänavusele hooajale enneaegselt joon alla tõmmati. 

«Punkte sain rohkematel sõitudel kui eelmine aasta. Olemata jäi see üks suurepärane õnnestumine, mis oleks mind kergitanud ka kohe 20 kohta ülespoole. Käega ma veel ei löö, kuigi neid hetki hooaja jooksul oli palju, kuid mõned õnnestumised annavad jõudu juurde. Loodan, et suudan kõik enda peas väljamõeldud asjad ka ellu viia, kuid antud hetkel ei saa vist milleski kindel olla,» lõpetas Põlluste. 

Loe Mark Kevin Põlluste mõtteid pikemalt tema blogist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles