Andrus Veerpalu võis dopingukaristuse taas edasi kaevata (2)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Eesti Antidopingu inimeste seas on levimas arusaam, et ajutist võistluskeeldu kandev Andrus Veerpalu võib olla taas spordikohtusse (CAS) pöördunud, et oma nime puhta(ma)ks pesta.  

Veerpalu tõmmati (uuesti) dopinguskandaali keskmesse mullu veebruaris, kui tema ja Mati Alaveri näpunäidete järgi harjutanud kasahh Aleksei Poltoranin jäi Seefeldis toimunud MMil koos Karel Tammjärve, Andreas Veerpalu ja kahe Austria suusatajaga vahele veredopingu kasutamisega. 

Pärast vahejuhtumit määrati Andrus Veerpalule ajutine võistluskeeld, mida pole aga praeguseni muudetud. 

Tagatipuks märgati kahekordset olümpiavõitjat mullu detsembris Eesti meistrivõistlustel raja ääres, kus ta abistas oma lapsi Anlourdeesi ja Andersit, mida ta vastavalt ajutisele võistluskeelule aga teha ei tohtinud. Eesti Antidopinguagentuur teavitas vahejuhtumist kohe ka Rahvusvahelist Suusaliitu (FIS).   

Kui jaanuaris kinnitas FIS teiste eestlaste karistused, siis Veerpalu osas lõplikku otsust ei tulnud, kuna klassikaäss eitab oma seost dopinguskeemiga. Veel veebruaris andis FIS Eesti Antidopinguagentuurile teada, et Veerpalu osas peaks otsus tulema «kohe-kohe», kuid sellele on järgnenud ainult üks pikk vaikus. 

«Rahvusvahelisest suusaliidust öeldi nii minule kui ka Eesti Päevalehe reporterile Märt Roosnale, et kohe tuleb otsus. See peaks tähendama ikkagi mõnda päeva või nädalat, kuid praegu on asjad veninud juba kaks kuud,» sõnas Eesti Antidopinguagentuuri juhatusse kuuluv Henn Vallimäe, kes oletab, et ilmselt on Veerpalu asja taas spordikohtusse viinud. 

«Oletan nii, sest ei saa olla muud põhjust, miks FIS otsust kohe lubas, ent nüüd viivitab. Järeldan, et siin peavad olema tõsisemad vaidlused,» täpsustas ta. 

Kui CASi kohtuveskid jahvatavad tavaolukorras niigi aeglaselt, siis praegu on suurem osa nende ressursist suunatud Venemaa sportlastega seotud kohtuasjadele, mistõttu ülejäänud protsessid viibivad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles