USA antidopingu juht: valemängurid naeravad meie üle

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Travis Tygart
Travis Tygart Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

USA antidoping agentuuri juhi Travis Tygarti sõnul on naiivne uskuda, et halbade kavatsustega sportlased praegust olukorda ära ei kasuta.

Koroonaviiruse tõttu kehtestatud piirangute tõttu on dopingukontrolöride töö raskendatud. «Valemängurid ilmselt naeravad praegu meie üle. Dopingutestide arv on ju oluliselt vähenenud,» möönis Tygart.

«Kui tagasi jalgel oleme, vajame jõulist dopinguvõitluse vastast programmi, mis ei lubaks petturitel puhtalt pääseda,» jätkas ameeriklane.

Ka Norra antidopingu juht Anders Solheim tunnistas, et praegune olukord on vesi petturite veskile. «Mõistagi on petmine praegu muutunud lihtsamaks,» kinnitas ta.

Kuigi dopingutestide arv on ka Norras vähenenud, proovitakse tööd siiski mingil määral edasi teha. «Eelmisel nädalal tegime teste ja proovime nendega ka jätkata, kuid peame olema oluliselt paindlikumad. Mida lihtsam on meil tööd teha, seda lihtsam on ära hoida dopingu tarvitamist,» lausus Solheim.

Praeguse olukorra üle tunnevad muret ka sportlased. Näiteks kergejõustiklaste seas tehtud uuringus tunnistas seda 78 protsenti vastanutest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles