Vormelipealik meenutab: sageli küsisin endalt, kas ta on tõesti hommikujooksul või sörgib alles ööklubist koju?

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eddie Irvine oskas ja oskab elu nautida.
Eddie Irvine oskas ja oskab elu nautida. Foto: imago images / Gribaudi / ImagePhoto / Scanpix

Eddie Irvine on üks värvikamaid vormelipiloote läbi aegade. Paraku on tema «värvilisus» põhjustanud briti ülemustele ka palju peavalu. 

Irvine'i esimene pealik Eddie Jordan meenutas podcastis «Off The Ball» veidi oma kunagist hoolealust. Kuigi rajal olevat briti näol tegemist olnud kõva võitlejaga, jättis tema võistlusväline professionaalsus sageli soovida. Näiteks armastas sõitja hommikuti magada, mistõttu sai temaga teinekord ühendust alles keskpäeval. 

Saatejuht Joe Molloy jaoks tuli see üllatusena, sest tema mällu oli sööbinud vaatepilt hommikujooksu tegevast Irvine'ist. Jordani sõnul tehti selline hobi tõesti britile kohustuslikuks, sest vastasel juhul maganuks ta terve päeva maha. 

«See oli viis saada Eddie natukenegi liikuma. Muidu per*etanuks ta lihtsalt terve päeva maha. Ta oli lihtsalt nii laisk sõitja,» sõnas 72-aastane iirlane muheledes. «Sellest on muidugi kahju, sest ta võinuks kerge vaevaga tulla maailmameistriks.»

«Mäletan, et palkasime talle eratreeneri, kellele ütlesime siis ka, et ta ajaks Irvine'i hommikuti jooksma. Sageli aga mõtlesin, et kas ta tõesti teeb tänaval oma hommikutiiru või tegelikult sörgib alles ööklubist koju,» meenutab Jordan.  

Irvine kihutas Jordani, Ferrari ja Jaguari roolis kuninglikus sarjas kokku kümme hooaega. Ta startis 146 võidukihutamisel ja jõudis poodiumile 26 korral. Briti edukaim hooaeg oli 1999. aasta, kui ta tuli Mika Häkkineni järel MM-sarja üldarvestuses teiseks. Legendaarne soomlane edestas Irvine'i toona kõigest kahe punktiga (76 vs 74). 

Samas podcastis võttis Jordan pikemalt lahata ka üht teist endist hoolealust: Michael Schumacherit. Sakslase näol on küll tema arvates tegemist erakordse talendiga, kuid paraku polnud Schumacher (piisavalt hea) meeskonnamängija. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles