Schumacherit kritiseerinud vormelisõitja peab parimaks hoopis Alonsot

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Nick Heidfeld (keskel) koos Michael Schumacheriga (paremal).
Nick Heidfeld (keskel) koos Michael Schumacheriga (paremal). Foto: AFP/SCANPIX

Endine vormelisõitja Nick Heidfeld peab kõikidest oma konkurentidest kõige ideaalsemaks võidusõitjaks kahekordset maailmameistrit Fernando Alonsot.

«Kõige andekam on ilmselt Lewis Hamilton, kuid kõige täiuslikumaks pean mina siiski Alonsot,» sõnas sakslane podcast'is «Beyond the Grid».«Ta on kahekordne maailmameister, kuid ilmselt väärinuks tšempioniks kroonimist veel mõnel puhul. Tema sõitmist oli alati fantastiline vaadata.»

«Ühel aastal ma Monacos ei võistelnud, kuid mul oli piisavalt õnne, et võidukihutamist väga lähedalt vaadata. Isegi lähemalt kui tavalised pealtvaatajad. Just nemad kahekesi [Alsono ja Hamilton] jäid mulle enim silma – see, kuidas nad kurve võtsid ja masinaid kontrollisid,» selgitas Heidfeld. 

«Hamilton oli võib-olla isegi liiga riskialdis, kui ma meenutan, kui lähedalt ta rehviseinast möödus, aga ta polnud nii stabiilne kui Alonso. Ma armastasin Alonsoga koos võidu sõitmist, ilmselt seepärast, et ta oli enamasti aus. Mõistagi mitte alati, kuid enamasti,» lisas Heidfeld, kes kritiseeris samas podcastis ka seitsmekordset vormel 1 maailmameistri Michael Schumacherit

42-aastane Heidfeld osales vahemikus 2000-2011 Prosti, Sauberi, Jordani, Williamsi ja Renault' roolis kokku 183 etapil. Ühtekokku jõudis ta pjedestaalile 13 korral, kuid õnnetul kombel ei tõusnud ta kordagi poodiumi kõrgeimale astmele.

Tegemist on F1-sarja «rekordiga». Lisaks on Heidfeldi nimel teinegi kuningliku sarja tippmark: vahemikus 2007-2009 õnnestus tal tulemus kirja saada 41 järjestikusel võidukihutamisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles