Nädalavahetusel üles astunud UFC võitlejad kaotaksid koroonaviirust kritiseerides teenitud tulu

Postimees Sport
Copy
UFC president Dana White (paremal) õnnitlemas Henry Cejudot (vasakul) võidu puhul.
UFC president Dana White (paremal) õnnitlemas Henry Cejudot (vasakul) võidu puhul. Foto: Douglas P. DeFelice/AFP

Võitlusspordiliiga UFC tegi ööl vastu pühapäeva kauaoodatud comeback'i. Värsked allikad väidavad, et lisaks rangete ohutusmeetmete järgimisele pidid sportlased hoiduma ka kriitikast viiruse aadressil.

Vabavõitlusliigast UFC sai esimene suur USA spordisari, kes koroonapausi järel võistlustega naasis. Floridas Jacksonville'is peetud üritus toimus publikuta, kuid vaatemängu jagas sellegipoolest. 12 matši kaotuseta püsinud Tony Ferguson sai lüüa ning raskekaalus nähti nokauti 20 sekundiga.

Nüüd väidavad aga Reuters, ESPN ja Yahoo Sports, et osavõtjate lepingutes oli sees punkt, mis keelas neil igasuguse koroonaviiruse teemalise kriitika (ohutusmeetmed, mõju tervisele jne). Vastasel korral oleks sportlased kogu oma saadud teenistusest pidanud suu puhtaks pühkima. Väljaanded on väidetavalt vastavaid lepinguid ka ise näinud.

UFC juht Dana White ütles kommentaaris Yahoole, et karistused tulevad vaid siis, kui sportlased esitavad valesid faktiväiteid. Oma arvamust oli neil UFC pealiku sõnul võimalik avaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles