Rootslanna rääkis tabuteemast, millele on tähelepanu juhtinud ka Grete Gaim

Postimees Sport
Copy
Magdalena Pajala (vasakul) Vancouveri taliolümpial.
Magdalena Pajala (vasakul) Vancouveri taliolümpial. Foto: DON EMMERT/AFP

Endine Rootsi murdmaasuusataja Magdalena Pajala avaldas, et oli pärast sportlaskarjääri raskustes rasestumisega.

Pajala soovis last saada, kuid ebaregulaarsed menstruatsioonitsüklid tekitasid talle suuri probleeme. Ta teatas sotsiaalmeedias, et ehkki tahtis väga emaks saada, tundus ta oma tõrkuva keha tõttu häbi.

32-aastane Vancouveri individuaalse olümpiasprindi kümnes naine kahtlustab, et just spordikarjäär tegi tema rasestumisplaanidele karuteene. «Ükski arst pole seost leidnud, aga kui olen teemast lugenud ja teistega rääkinud, tunnen, et treenimine, stressitase, väsimus ja vähene taastumine on rolli mänginud. Samuti geenid ja 12 aastat beebipillide võtmist,» ütles ta väljaandele Aftonbladet.

Paar aastat tagasi sai Pajala suur soov siiski reaalsuseks, kui ta sünnitas tütre Elsa. Ta teab, et probleemid rasestumisega võivad olla tabuteema, mida paljud kardavad. Rootslanna loodab, et sportlased näitavad üles julgust ning räägivad sellest teemast. «Arvan, et kogemuste jagamine võib teisi aidata.»

MK-etapil parimal juhul neljandaks tulnud Pajala esindas Rootsit MK-sarjas vahemikus 2008-2015. Ta osales ühel olümpial ja kahel MMil.

Menstruatsiooniprobleemidest rääkis märtsi alguses ka Eesti laskesuusataja Grete Gaim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles