MM-kalendri eest vastutav WRC-promootor: on vara rääkida hooaja taaskäivitamisest

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kuidas sellest kaadrist valmib terviklik telepilt?
Kuidas sellest kaadrist valmib terviklik telepilt? Foto: Sander Ilvest

Autoralli MM-kalendri eest vastutava WRC-sarja promootori tegevdirektori Oliver Ciesla sõnul on praegu jätkuvalt vara rääkida hooaja jätkumisest. 

2013. aastast pukis olev Ciesla pidi oma positsiooni maha panema aprilli lõpus, kuid koroonakriisi tõttu on ta pukis vähemalt juuli lõpuni. «Asjalood on tõesti vähekene muutunud,» tõdes prantslane DirtFishile.

«Nõustusin juuli lõpuni positsioonil jätkama ja loodan, et selleks ajaks õnnestub meil kolleegidega tänavuse aasta kalender paika saada ning võib-olla ka suurem osa järgmisest hooajast. Töö ootab jätkuvalt tegemist ning ma olengi hetkel siin, et seda kõike kriisiajal juhtida,» sõnas Ciesla. 

Autoralli MM-sari on alates märtsi keskpaigast, mil sõideti Mehhiko ralli, olnud pausil ning praeguse seisuga lükatakse MM-karussellile hoog sisse kõige varem alles augusti alguses Soomes. Seda mõistagi juhul, kui todagi osavõistlust Argentina ja Sardiinia kombel edasi ei lükata. 

Ciesla sõnul hakkavad asjad tõenäoliselt selgemaks saama juuni alguses, sest siis selgub esimene tõde Soome ralli kohta ning peaks selguma lõplik plaan septembri alguses toimuma pidava Uus-Meremaa etapi osas.  

«Kui meil on need otsused olemas, hakkavad ülejäänud pusletükid ise paika loksuma,» arvas Ciesla. «Seejärel peame leidma kalendris sobivad ajad ka edasi lükatud rallidele. Eesmärgiks on jätkuvalt võimalikult paljude võidukihutamiste korraldamine.»

Ciesla sõnul sõltub palju sellest, millised juhised annab neile Maailma Terviseorganisatsioon ning mõistagi mängivad suurt rolli ka kohalikud võimuesindajad. «Saame edasi liikuda ainult nende info põhjal. Me ei tea praegu jätkuvalt, kas mõnda riiki lubatakse meid sisse või mitte,» sõnas Ciesla. 

Praeguseks on sõidetud ainult kolm rallit (Monte Carlo, Rootsi, Mehhiko), kolm rallit on tühistatud (Tšiili, Portugal, Keenia), kaks edasi lükatud (Argentina, Sardiinia) ja kuus võistlust on veel kalendris kirjas (Soome, Uus-Meremaa, Türgi Saksamaa, Wales, Jaapan), kuigi alles hiljuti ilmnes, et nii Uus-Meremaa kui ka Jaapani võidukihutamise kohal on samuti mustad murepilved. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles